Logo

Ο Ασάντζ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της θανατικής ποινής



 
 

vfvndt_7-2-2011Ο Τζούλιαν Ασάντζ φοβάται είτε ότι μπορεί να τον μεταφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρά τη θέλησή του, ή να τον εκτελέσουν αν εκδοθεί στη Σουηδία, δήλωσε σήμερα η νομική ομάδα του ιδρυτή του WikiLeaks.

Οι δικηγόροι του Ασάντζ ζήτησαν από την Αυστραλιανή κυβέρνηση να ζητήσει εγγυήσεις από τους Σουηδούς ομολόγους τους, ότι δεν θα επιτρέψουν να τον βγάλουν από τη χώρα τους, καθώς ανησυχούν ότι οι Σουηδοί θα μπορούσαν να “υποκύψουν στις πιέσεις των ΗΠΑ” ή να στηριχθούν “αφελώς” σε διπλωματικές διαβεβαιώσεις και να επιτρέψουν τη μεταφορά του Ασάντζ πέρα από τον Ατλαντικό.

Σε νομικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν όταν ο  Ασάντζ εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή στο Δικαστήριο Woolwich Crown, ο δικηγόρος του, Τζέφρυ Ρόμπερτσον, είπε ότι ο πελάτης του μπορεί να καταλήξει στον κόλπο του Γκουαντανάμο.

Είπε επίσης, ότι o πελάτης του διατρέχει “πραγματικό κίνδυνο” να αντιμετωπίσει την περαιτέρω έκδοσή του, ή την παράνομη παράδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν σταλεί στη Σουηδία για να απαντήσει στις κατηγορίες που του απαγγέλλονται για σεξουαλική επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμπερτσον είπε: «Αν ο κ. Ασάντζ  μεταφερθεί στις ΗΠΑ χωρίς εγγυήσεις, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να του  αποδοθεί θανατική ποινή, η οποία προβλέπεται από τον Νόμο Κατασκοπείας. Είναι γνωστό ότι ισχυρές προσωπικότητες έχουν δηλώσει ότι ο πελάτης μου θα πρέπει να εκτελεστεί».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις