Logo

''Φέσι'' στην Εφορία και από ομογενείς !



 
 

ofeiletes_7-2-2011Ληξιπρόθεσμες οφειλές 5,8 εκατ. ευρώ έχουν 382 οφειλέτες κάτοικοι εξωτερικού με ακίνητη περιουσία ανά την επικράτεια αντικειμενικής αξίας 283,8 εκ. ευρώ! 

Αυτό προέκυψε από διασταυρώσεις που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στους οφειλέτες της Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού με στοιχεία περιουσιολογίου.

Στους οφειλέτες αυτούς το υπουργείο Οικονομικών παρέχει, όπως ανακοίνωσε, χρονικό περιθώριο μέχρι την 4 Μαρτίου 2011, για να εξοφλήσουν ολοσχερώς τις οφειλές τους.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα δρομολογηθούν κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανόμενου και του πλειστηριασμού, για όσους δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

Επίσης, στα πλαίσια εμπλουτισμού της διασταύρωσης αυτής με τα δηλωθέντα εισοδήματα της τελευταίας τριετίας των 382 οφειλετών, βρέθηκε ότι οι 170 δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα υποκείμενα σε φορολόγηση το διάστημα 2008-2010, ενώ από 77 φορολογούμενους με αξία ΕΤΑΚ άνω του ενός εκ. ευρώ οι 62 είτε δεν υποβάλλουν δήλωση, είτε τα δηλούμενα εισοδήματα τους είναι μικρότερα των 20.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν σε εκτεταμένη παράλειψη υποβολής δηλώσεων από μέρους των υπόχρεων και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους, γι' αυτό και θα διενεργηθεί διευρυμένος έλεγχος στους φερόμενους κατοίκους εξωτερικού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις