Logo

Οι ''αλχημιστές'' της ΕΛ.ΑΣ !



 
 

statistka_8-2-2011Βελτίωση στους στατιστικούς δείκτες για την εγκληματικότητα «βλέπει» η Ελληνική Αστυνομία από την επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τα αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν το έτος 2010.

Ωστόσο, μια διαφορετική «ανάγνωση» των δεδομένων οδηγεί σε εκ διαμέτρου αντίθετο συμπέρασμα.

Δηλαδή, ότι έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας η οποία φθάνει ακόμα και το 25%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τη διάπραξη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων.

Τη διάσταση αυτή της αστυνομικής στατιστικής ανάλυσης αναδεικνύει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», που κάνει  λόγο για «αλχημείες» της ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας ότι οι ισχυρισμοί περί «βελτίωσης» στηρίζονται στη σύγκριση μεταξύ α’ και β΄ εξαμήνου του 2010.

Αντιθέτως, η πραγματικότητα δείχνει ότι η εγκληματικότητα παρουσιάζει αύξηση, εκτίμηση η οποία προκύπτει καταφανώς αν συγκριθούν τα στοιχεία σε ετήσια βάση, σε συνδυασμό με αυτά του 2009.

Αναλυτικότερα, το 2010 το έγκλημα παρουσίασε αξιοσημείωτη άνοδο έναντι του 2009 καθώς διαπράχθηκαν:

*38 περισσότερες ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών

*1.209 περισσότερες ληστείες

* 18.281 περισσότερες κλοπές και διαρρήξεις

Με βάση αυτού του τύπου τη συγκριτική ανάλυση η ποσοστιαία αύξηση του εγκλήματος ανέρχεται για το 2010 σε 11,5% για τις ανθρωποκτονίες και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών και σε 25% για τις ληστείες, καθώς και για τις κλοπές και τις διαρρήξεις. 

Πάντως, σε επίπεδο α’ και β’ εξαμήνου 2010 καταγράφεται πράγματι μείωση στη διάπραξη ανθρωποκτονιών, ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία κατά το 2010 υπήρξε βελτίωση καθώς το δεύτερο σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του έτους τελέστηκαν :

*26 λιγότερες ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, και 

*131 λιγότερες ληστείες

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις