Logo

Καταδικάστηκε καναλάρχης για το φόνο της γυναίκας του



 
 

Maxairi_08-02-2011Ένοχος κρίθηκε ο πακιστανικής καταγωγής αμερικανός καναλάρχης Μουτζαμίλ Χάσαν, ο οποίος κατηγορούνταν για τη δολοφονία και τον αποκεφαλισμό της συζύγου του το 2009. Η 37χρονη Αασίγια Χάσαν, με την οποία ο δράστης είχε δύο παιδιά, είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου έξι ημέρες πριν από τη δολοφονία της.

Μετά από τρεις εβδομάδες δίκης, κατά τις οποίες ο Χάσαν εκπροσώπησε ο ίδιος νομικά τον εαυτό του στο δικαστήριο, βρέθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή ισόβιας φυλάκισης.

Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα στις Ηνωμένες πολιτείες, τόσο λόγω της αποτρόπαιης φύσης του εγκλήματος όσο και εξαιτίας του ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Χάσαν είχε ιδρύσει ένα δορυφορικό κανάλι με στόχο να αντιπαρέλθει τις «μελανές» απεικονίσεις των μουσουλμάνων από άλλα μέσα.

Αν και ποτέ δεν αρνήθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του, στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι τον κακομεταχειριζόταν, ότι την φοβόταν και ότι ο θάνατός της προήλθε από αυτοάμυνα.

Μάλιστα, ο Χάσαν αξιοποίησε τις δύο ώρες που είχε στη διάθεσή του για την τελική του αγόρευση, για να περιγράψει τον εαυτό του σαν σκλάβο της διάθεσης της συζύγου του και να καταγγείλει ένα σύστημα που αρνείται να αναγνωρίσει τους κακοποιημένους άντρες ως θύματα.

Η εισαγγελέας Κολίν Κέρτις, αντιθέτως, υποστήριξε και απέδειξε μέσω μαρτύρων και ιατρικών αναφορών ότι ο Χάσαν κακοποιούσε συστηματικά τη σύζυγό του και είχε σχεδιάσει την δολοφονία της, η οποία έγινε σε μια αίθουσα του καναλιού που είχε ιδρύσει.

Ο Χάσαν είχε αγοράσει δύο κυνηγετικά μαχαίρια, μία ώρα πριν από τη δολοφονία, είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του μπροστά από τις εγκαταστάσεις του καναλιού, αλλά σε μέρος που να μην φαίνεται, και μετά κρύφτηκε μέσα στο κτίριο.

Σε κατάσταση φρενιτίδας που κράτησε 37 δευτερόλεπτα, αμέσως μόλις είδε τη σύζυγό του να περνάει από έναν μισοσκότεινο διάδρομο, άρχισε να την μαχαιρώνει.

Πριν την αποκεφαλίσει, πιθανότατα ενόσω ακόμα η άτυχη γυναίκα είχε τις αισθήσεις της, είχε καταφέρει 40 μαχαιριές στο πρόσωπο, το στέρνο και την πλάτη. Το περιστατικό καταγράφηκε από κρυφή κάμερα ασφαλείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: Βήμα


Τελευταίες Ειδήσεις