Logo

Κοροναϊός - Νότια Κορέα: Μέτρα στα σχολεία - Κλείνουν μουσεία, πάρκα - Γερμανία: Αυξάνονται τα κρούσματα



 
 

Ενώ στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία από την ερχόμενη Δευτέρα, στη Νότια Κορέα ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, περιοριστικά μέτρα στα σχολεία στη Σεούλ.

Αιτία το γεγονός ότι χθες, Πέμπτη, καταγράφηκε στην χώρα η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος κρουσμάτων εδώ και δύο μήνες. Συνολικά 79 άτομα προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 11.402.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αποφασίστηκε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά και γυμνάσια της πρωτεύουσας, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της Νότιας Κορέας, θα μπορούν να δέχονται μόνο το ένα στα τρία παιδιά ανά τάξη, ενώ τα υπόλοιπα να συνεχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Φεβρουαρίου η Νότια Κορέα ήταν η δεύτερη χώρα που επλήγη από τον κοροναϊό μετά την Κίνα. Όμως η κυβέρνηση κατάφερε γρήγορα να τη θέσει υπό έλεγχο χάρη σε μια στρατηγική διεξαγωγής μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης επαφών των μολυσμένων ατόμων.

Οι περιορισμοί που είχαν υιοθετήσει οι νοτιοκορεατικές αρχές, είχαν αρθεί στις αρχές Μαΐου και η χώρα βρισκόταν στον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα, μέχρι την εμφάνιση νέων εστιών της covid-19 αυτή την εβδομάδα στη Σεούλ και τα περίχωρά της, μια εξέλιξη που ώθησε την κυβέρνηση να επαναφέρει τους περιορισμούς στα σχολεία της πρωτεύουσας...

«Ζητήσαμε από τους εργαζόμενους στην Coupang και στα μέλη των οικογενειών τους να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Παρκ Μπαένγκ-μπεόμ.

Εξάλλου από σήμερα και για δύο εβδομάδες κλείνουν ξανά τα μουσεία, πάρκα και γκαλερί.

Οι αρχές ζήτησαν από τις εταιρείες να επαναφέρουν την τηλεργασία για τους εργαζόμενους τους.

Αύξηση κρουσμάτων και στη Γερμανία

Ο απολογισμός των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 39 το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 8.450 νεκρούς συνολικά.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 741 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 180.458 ως σήμερα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυτό που ανησυχεί τους Γερμανούς επιστήμονες είναι πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων (741), είναι υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με τα 353 καταγεγραμμένα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο...

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2020 από directNEWS.gr 

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις