Logo

Στο Διάστημα η επανδρωμένη αποστολή SpaceX [βίντεο+φωτο]



 
 

Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή μετά από εννέα χρόνια, εκτοξεύθηκε στις 22.22 το βράδυ του Σαββάτου, ώρα Ελλάδος, από την Φλόριντα με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι δύο αστροναύτες της NASA που συμμετέχουν στην αποστολή, έγραψαν ιστορία ως οι πρώτοι που εκτοξεύονται στο διάστημα επιβαίνοντες σε όχημα κατασκευασμένο από ιδιωτική εταιρεία , την SpaceΧ του Ελον Μασκ.

Λίγα λεπτά αργότερα η SpaceX ανακοίνωσε ότι το Dragon βρίσκεται στην σωστή τροχιά για να φθάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

Η πτήση είναι η πρώτη που εκτοξεύεται από τις ΗΠΑ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά την παύση του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων της NASA το 2011.

Είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός διαστημικός οργανισμός χρησιμοποιεί μια ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει πλήρωμά του στο διάστημα.

Ο πύραυλος Demo-2 είναι προγραμματισμένο να οδηγήσει τους αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλι (πιλότος της τελευταίας αποστολής του διαστημικού λεωφορείου το 2011) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

 

Η αποστολή αναμένεται να επιβεβαιώσει την ικανότητα της κάψουλας Dragon και του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείας SpaceX, να αναλάβουν σε μόνιμη βάση τον ανεφοδιασμό σε αστροναύτες και υλικά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

 

 

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις