Logo

Γκάλης - Γιαννάκης ξανά μαζί ;



 
 

Galis_Giannakis_08-02-2011Ο Νίκος Γκάλης αποχώρησε από τα γήπεδα του μπάσκετ στις 18 Οκτωβρίου του 1994, σε ηλικία 37 ετών. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδαν με αθλητική φόρμα (την οποία δεν την έβγαλε ποτέ, καθώς αρνήθηκε να μπει σαν αλλαγή στο ματς Αμπελόκηποι-Παναθηναϊκός).

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, είπε το δικό του αθλητικό αντίο, δυο χρόνια αργότερα. Στις 3 Αυγούστου του 1996, όταν η Εθνική Ελλάδος αντιμετώπισε την Βραζιλία, στον αγώνα για την 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα.

Οι δυο παίκτες που συγκρότησαν, πρώτα στον Άρη και στη συνέχεια στην Εθνική Ομάδα, το πιο συγκλονιστικό δίδυμο του ελληνικού μπάσκετ, έχουν προσκληθεί να ξαναφορέσουν φανέλα και σορτσάκι, έστω και για λίγα λεπτά, στο πολύ σπουδαίο φιλικό παιχνίδι που γίνεται την ερχόμενη Κυριακή, στο κλειστό γήπεδο Ιωαννίνων, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Αντίπαλοι θα είναι δυο ομάδες παλαιμάχων. Των Ελλήνων και της ...Μπαρτσελόνα, η αποστολή της οποίας αναμένεται στα Γιάννενα με 32 άτομα.

Η πιθανότητα, λοιπόν, να ξαναδούμε στο παρκέ τόσο τον Γκάλη, όσο και τον Γιαννάκη, έστω κι αν δεν έχει οριστικοποιηθεί από την πλευρά και των δύο, είναι σοβαρή.

Ειδικά του Γκάλη, που αν μάλιστα αποφασίσει να παίξει (έχοντας πατήσει, πλέον, τα 54) θα είναι η πρώτη φορά που θα τον ξαναδούμε να παίζει μπάσκετ μετά από 16 χρόνια. Το πιθανότερο, πάντως, είναι ο Νικ να δώσει το παρών και να βραβεύσει τον Κάρολο Παπούλια, χωρίς να παίξει στο ματς.

Στην συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει την Πέμπτη ο Σύνδεσμος των παλαιμάχων, θα δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες για το μεγάλο παιχνίδι, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και θα το παρακολουθήσει φυσικά, ο Κάρολος Παπούλιας, που δεν αρνήθηκε την πρόσκληση, αφού εκτός των άλλων θα βρεθεί και στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Νίκος Γκάλης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα δώσει το παρών (δεν είπε, όμως, αν θα ... παίξει) όλοι πάντως θα ήθελαν να τον ξαναδούν να παίζει μπάσκετ, έστω και για ένα λεπτό.

Έτσι κι αλλιώς στα Γιάννενα θα βρεθούν σπουδαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ. Κι η ομάδα των παλαιμάχων, με παίκτες όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Νίκος Μπουντούρης, ο Σάκης Τζαλαλής αλλά και ο "δικός μας" Γιώργος Λιμνιάτης είναι σε εξαιρετική κατάσταση (στα προηγούμενα ματς τον έπιαναν μόνο με λάσο).

Μαζί τους και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, που εξακολουθεί να βομβαρδίζει με τρίποντα τα καλάθια, σε μια μοναδική ευκαιρία να συνυπάρξει με τους άλλοτε αιώνιους αντιπάλους του στα ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ στη δεκαετία του 80.

Σύσσωμη η Μπάρτσα

Αλλά και η αποστολή της Μπαρτσελόνα αναμένεται σύσσωμη στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Οι παλαίμαχοι της Μπάρτσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παίκτες όπως ο Άντρες Χιμένεθ, ο Χοσέ Γκαλιλέα, ο Φεράν Μαρτίνεθ θα δώσουν το παρών (και δηλώνουν, μάλιστα, διψασμένοι για μπάσκετ) ενώ οι διοργανωτές περιμένουν και το οκέι του Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο, αλλά και του Ινιάθιο Σολοθάμπαλ!

Αμφότεροι είναι σχολιαστές στην ισπανική τηλεόραση και δυσκολεύονται να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους.

Δείτε σε βίντεο πώς ο Άρης πέτυχε την ιστορική νίκη του στη Βαρκελώνη (με 89-88). Ο Γκάλης είχε σημειώσει 45π (!) στη περίοδο 1997-88, στον δρόμο για το φάιναλ-φορ του Μονάχου. Δείτε τους Καταλανούς με Επι, Σολοθάμπαλ, Νόρις, Χιμένεθ, τον Άρη των Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτιτς, Ουίλτζερ, τον Ιωαννίδη με το ...ψαροκόκαλο σακάκι, τον Αΐτο Ρενέσες "τζόβενο",  αλλά και τον Καρλ Γιούγκεμπραντ που σφύριζε από τότε!

        



 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2011 από directNEWS.gr  πηγή:sport24


Τελευταίες Ειδήσεις