Logo

Ποινική δίωξη σε επτά αγρότες



 
 

agrotes_8-2-2011Για  τις κατηγορίες της «απείθειας κατά της αρχής» και της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» θα δικαστούν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στο Αυτόφωρο  επτά αγρότες – μέλη των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών.

Οι «επτά» συνελήφθησαν χθες στον Προμαχώνα, επειδή προσπάθησαν να διασπάσουν τα αστυνομικά μπλόκα.

Οι συλληφθέντες , οι οποίοι αφού έλαβαν προθεσμία από το Αυτόφωρο αφέθηκαν ελεύθεροι, οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη στα δικαστήρια έχοντας στο πλευρό τους περισσότερους από πενήντα συναδέλφους τους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι επτά αγρότες οδηγώντας τα αγροτικά μηχανήματά τους κατάφεραν να παρακάμψουν το αστυνομικό «μπλόκο», πριν τη γέφυρα του Στρυμόνα, χρησιμοποιώντας αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους.

Με αυτό τον τρόπο βγήκαν στην «πλάτη» των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους ακολουθώντας την εντολή του αστυνομικού διευθυντή Σερρών Δημήτρη Τσώτα.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η σύλληψη και η εν συνεχεία δίωξη των αγροτών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάκουσαν στην έκκληση των αστυνομικών να τηρήσουν τα οριζόμενα στην απόφαση, που υπέγραψε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου – παραμονή των αγροτικών κινητοποιήσεων – ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών, Δημήτρης Τσώτας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση απαγορεύει την κίνηση και την στάθμευση οχημάτων καθώς και τη συνάθροιση και πορεία στην Ε.Ο. Σερρών – Προμαχώνα και στην επαρχιακή οδό Καστανούσας – Προμαχώνα κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα (7/2) έως την Τετάρτη (9/2).

Ο αστυνομικός διευθυντής επικαλείται στην απόφασή του, λόγους «δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής», που επιβάλλουν την απαγόρευση.

Μάλιστα, απειλεί τους παραβάτες τις απόφασης ότι θα διωχθούν για «θρασύτητα κατά της αρχής».

Επιπλέον , σημειώνει  ότι όταν πριν δύο χρόνια αποκλείστηκε επί πολλές ημέρες η κυκλοφορία στον τελωνειακό χώρο του Προμαχώνα, η πλευρά της Βουλγαρίας είχε προσφύγει στα αρμόδια δικαστικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές ότι δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να άρουν τα εμπόδια του αποκλεισμού και να διασφαλίσουν την ελεύθερη διέλευση των αγαθών

Σημειώνεται, ότι στην Εθνική Οδό Σερρών – Προμαχώνα εξακολουθούν να βρίσκονται παρατεταγμένες, πριν τη γέφυρα του Πετριτσίου, οι αντίπαλες «δυνάμεις», δηλαδή οι αγρότες με περίπου 120 τρακτέρ και οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις