Logo

Αυγόσπιτα... από ανακυκλώσιμα υλικά



 
 

aygospita_08-02-2011Αν υπήρχε στ' αλήθεια, σίγουρα θα ήταν ό,τι πιο κοντά στο Στρουμφοχωριό.

Κοιτάξτε όμως λίγο καλύτερα αυτά τα χρωματιστά σπιτάκια που ξεπήδησαν από τη φαντασία μιας ομάδας μηχανικών από την Τοσκάνη και ίσως διαπιστώσετε αυτό που υποστηρίζουν και εκείνοι: ότι είναι εμπνευσμένα από την ίδια τη Φύση, γεγονός που, όπως λένε, συμβάλλει στην ενεργειακή τους αποδοτικότητα.

Ονομάζονται KasaUovo -δηλαδή «αβγόσπιτα» και το εμβαδόν τους είναι μόλις 70 τ.μ. Κύριο υλικό κατασκευής τους δεν είναι το τσιμέντο, αλλά ένα μίγμα από... λάστιχα αυτοκινήτων και απόβλητα ξύλου.

Παράλληλα, χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά ώστε να είναι 70% πιο ενεργειακά αποδοτικά σε σχέση με τα συμβατικά σπίτια, παρότι θα διαθέτουν και λέβητες αερίου.

Τα διώροφα «αβγά» μπορεί απέξω να θυμίζουν... στρογγυλά καραμελάκια, όμως το εσωτερικό τους είναι πολύγωνο.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές τους, τα KasaUovo είναι επίσης απόλυτα αντισεισμικά, ενώ έχουν ενισχυμένη μόνωση ώστε να διατηρούν τη θερμοκρασία τους.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, τα σπίτια είναι μεν προκατασκευασμένα, αλλά μπορούν να προσαρμοστούν και για άλλες χρήσεις, π.χ. για να στεγάσουν μια... εκκλησία.

Όσο για το κόστος τους, σύμφωνα με τους Ιταλούς μηχανικούς, ένα «αβγόσπιτο» θα στοιχίζει περίπου 140.000 ευρώ, δηλαδή 2.000 ευρώ ανά τ.μ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: naftemporiki


Τελευταίες Ειδήσεις