Logo

Κοροναϊός: 28 τα νέα κρούσματα - Τα 13(;) εισαγόμενα



 
 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 28 νέα κρούσματα κοροναϊού και κανένα νέο θάνατο από επιπλοκές της νόσου Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 

Όλη η  ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει τα εξής: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κρούσμα κοροναϊού σε στρατόπεδο στην Αλεξανδρούπολη - Νέο κρούσμα στη Λάρισα 

Στο μεταξύ, την Παρασκευη σήμανε συναγερμός σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης, όταν ένας νεαρός οπλίτης βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα οκτώ άτομα που διέμεναν στον ίδιο θάλαμο με τον 19χρονο και στα οποία δόθηκε άδεια ορκωμοσίας, μπήκαν σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τον κοροναϊό στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σημειώνεται, ότι ο 19χρονος οπλίτης νοσηλεύεται στο 424ο Γενικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, νέο κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε και στη  Λάρισα. Σύμφωνα με το larissanet, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 40 ετών, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα. Μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου έκανε το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Ο 40χρονος πλέον βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του, ενώ έχει ξεκινήσει και ιχνηλάτηση των επαφών του.

Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα 13 από τα 29 νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα. 

Επιπλέον ένα εισαγόμενο κρούσμα προσήλθε αυτοβούλως στο εργαστήριο, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται ως εξής: επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τρία στη Λάρισα, ένα στις Σέρρες, ένα στον Έβρο, ένα στην Πιερία και ένα στην Κοζάνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις