Logo

Αναστάτωση με κρούσματα κοροναϊού σε Ραφήνα, Πάτρα και Ζάκυνθο



 
 

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και της Ραφήνας, δύο από τα μεγαλύτερα επιβατηγά λιμάνια της χώρας απ' όπου διακινούνται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, όπου παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα κοροναϊού.

Δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η Βοήθεια" στο Ρίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, πρόκειται για ένα 67χρονο κάτοικο Πατρών από τη Βόρεια Ήπειρο και έναν 38χρονο που εμφάνισαν συμπτώματα, υπεβλήθησαν σε τέστ και βγήκαν θετικοί στον ιό.

Ο 38χρονος αρχικά νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο 'Αγιος Ανδρέας", με υποκείμενο αιμοτολογικό νόσημα. Αφού διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από την ασθένειας Covid - 19, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου εισήχθη για νοσηλεία στη Μονάδα Αρνητικής πίεσης.

Εξάλλου, συναγερμός σήμανε στη Ζάκυνθο με περιστατικό κοροναϊού. Ένας 72χρονος μεταφέρθηκε την Πέμπτη από το νησί του Ιονίου στο νοσοκομείο Πατρών όπου διασωληνώθηκε. Ο ηλικιωμένος προσφάτως επέστρεψε από τη Γερμανία, το προηγούμενο Σάββατο. Ανέβασε πυρετό και την Κυριακή επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου του έγινε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Κρούσμα και στη Ραφήνα

Από κοροναϊό προσβλήθηκε και κάτοικος της Ραφήνας, ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιβατηγά λιμάνια από τα οποία διακινούνται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες προς τα νησιά των Κυκλάδων.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. 

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου:
"Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής δοκιμασίας για όλους μας, επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της αλήθειας και της άμεσης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, από ένα μεμονωμένο ελπίζουμε περιστατικό" αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου και προσθέτει:
"Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα «ευαίσθητων» υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.
Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων, να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μας για τις επόμενες μέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα".

Υπενθυμίζεται πως χθες, Παρασκευή, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας είχε ανακοινώσει συνολικά 28 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Από αυτά τα 13 ήταν "εισαγόμενα", δηλαδή εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Μάλιστα ένα εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριο.

Εξάλλου, επτά κρούσματα παρουσιάστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις