Logo

Σιάτλ: Αυτοκίνητο παρέσυρε διαδηλωτές - Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες [βίντεο+φωτο]



 
 

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ένας άνδρας οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε διαδηλωτές που είχαν κλείσει λεωφόρο στο Σιάτλ.

Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε έναν αυτοκινητόδρομο που είχε κλείσει ενόψει μια πορείας διαμαρτυρίας γυναικών. Τμήμα της διαδήλωσης μεταδιδόταν ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο "Η Πορεία των Μαύρων Γυναικών Καταλαμβάνει τον Ι-5" (σ.σ. το όνομα του αυτοκινητόδρομου).

Ο 27χρονος χτύπησε τους διαδηλωτές οδηγώντας το αυτοκίνητο του ανάποδα σε ράμπα του δρόμου.

Το όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε μία 24χρονη και μια 34χρονη γυναίκες. Η 24χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο οδηγός έχει προσαχθεί και κρατείται από την αστυνομία της πολιτείας της Ουάσιγκτον, ως ύποπτος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας Ρον Μιντ, δήλωσε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε υποστεί βλάβη το αυτοκίνητο.

Οι αρχές αναζητούν το κίνητρο του δράστη.

Εικόνες από βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ένα λευκό αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να κάνει ελιγμούς μεταξύ δύο οχημάτων που χρησιμοποιούνταν σαν οδόφραγμα και να επιταχύνει εναντίον των διαδηλωτών.

Οι δύο γυναίκες τινάχτηκαν στον αέρα και έπεσαν μετά στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο

 

Στο Σιάτλ έχουν σημειωθεί ταραχές μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκό αστυνομικό, τον Μάιο στη Μινεάπολις.

Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες συνελήφθησαν όταν η αστυνομία εισέβαλε και διέλυσε την «Αυτόνομη Ζώνη» που είχαν δημιουργήσει οι διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2020 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις