Logo

Κοροναϊός: Δεύτερο κρούσμα στην κατασκήνωση στη Χαλκιδική



 
 

Για τον εντοπισμό δεύτερου κρούσματος κοροναϊού στην κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας στη Χαλκιδική, όπου πριν δύο ημέρες είχε βρεθεί θετικό στον ιό ένα κορίτσι ηλικίας 15 ετών, κάνουν λόγο πληροφορίες. 

Πρόκειται για μία 10χρονη, η οποία φιλοξενείτο στην κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας, η οποία παρούσιάζει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε καραντίνα. 

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 10χρονη βρέθηκε οριακά θετική στον ιό και αναμένεται να υποβληθεί σε δεύτερο τεστ, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα οριακά θετικό μπορεί να αποδειχθεί ψευδές θετικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι το μόνο δείγμα που έχει βρεθεί θετικό, ωστόσο είναι δεκάδες τα δείγματα των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται. 

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες ως προς το αν η 10χρονη βρισκόταν ή όχι στον ίδιο θάλαμο με την 15χρονη που ήταν το πρώτο κρούσμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το πρώτο κρούσμα περίπου 100 παιδιά  έφυγαν από τη συγκεκριμένη κατασκήνωση. 

Υπενθυμίζεται, ότι η 15χρονη που διαγνώστηκε θετική στον κοροναϊό πήγε στην κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας στις 5 Ιουλίου. Τέσσερις ημέρες αργότερα ανέβασε δέκατα.  Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης μία ημέρα μετά προχώρησαν σε τεστ για τον κοροναϊό επειδή δεν έπεφτε ο πυρετός και ενημέρωσαν την οικογένεια του παιδιού για την υγεία του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις