Logo

''Κόλαση'' επεισοδίων η Κερατέα



 
 

keratea3_8-2-2011«Πνίγηκε» από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα η  Κερατέα, που για άλλη μια φορά έγινε  πεδίο σοβαρότατων επεισοδίων, τα οποία οδήγησαν σε συλλήψεις !

Οι κάτοικοι της πόλης πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ένας 30χρονος, ο οποίος προσήχθη και ανακρίθηκε μετά από έφοδους αστυνομικών που πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Τρίτη, σε σπίτια της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι συγκεκριμένα ακίνητα στην Κερατέα έχουν μετατραπεί σε «εργαστήρια» κατασκευής βομβών μολότοφ. 

Οι τελευταίες  χρησιμοποιούνται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμαρτυρία κατοίκων για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Έτσι, με την παρουσία εισαγγελέα έγινε έρευνα σε τέσσερα  σπίτα. Σε ένα εξ αυτών, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, βρέθηκαν υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μολότοφ.

Κατά την έφοδο στο εν λόγω σπίτι  δεν βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του, αλλά ο αδελφός του ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να δώσει κατάθεση.

Η ενέργεια αυτή και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθη η αστυνομική έρευνα, προκάλεσε την οργή του κόσμου, ο οποίος συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας να φύγουν από την Κερατέα οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν «στρατοπεδεύσει» εκεί.

Οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τον κόσμο άρχισαν να πετούν δακρυγόνα και χημικά, ενώ ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων απάντησαν με τη ρήψη μολότοφ, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε «κόλαση» η γύρω περιοχή. ΄

Πολύ γρήγορα οι «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων επεκτάθηκαν σε όλη την Κερατέα και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι κάτοικοι δήλωναν εξορισμένοι  με τις αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλοντας  τα όργανα της τάξης ακόμα και  για εισβολές  μέσα στα σπίτια τους!

Από τις συμπλοκές έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και αρκετοί κάτοικοι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τρία  άτομα ως συμμετέχοντες στα εκτεταμένα επεισόδια.

Από την πλευρά της αστυνομίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση η οποία παρουσιάζει την αστυνομική εκδοχή των γεγονότων αναφέροντας τα εξής:

«Απογευματινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκαν στην Κερατέα τέσσερις (4) κατ’ οίκον έρευνες, στα πλαίσια προανάκρισης για επιθέσεις κατά Αστυνομικών δυνάμεων, εμπρησμούς και παράβαση του Νόμου περί εκρηκτικών που διενεργείται από την Δ/νση Ασφάλειας Αττικής.

Σε μια οικία βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, κενές φιάλες, μια (1) κάμερα, προσήχθη ένα (1) άτομο και ένα (1) ακόμη αναζητείται.

Μετά το πέρας των κατ’ οίκον ερευνών, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με πέτρες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των Αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εξωτερικά του Α.Τ Κερατέας.

Οι Αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, κάνοντας την αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσων και συνέλαβαν τρία (3) άτομα που συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Επίσης επί της Λ. Λαυρίου πλησίον του Βιολογικού πάρκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παρουσία Εισαγγελέα, τριάντα δύο (32) βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση, οκτώ (8) φιάλες βουτανίου (γκαζάκια), ένα (1) μπιτόνι βενζίνης είκοσι (20) λίτρων, τρείς (3) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί-εκρηκτικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ-φιάλες βουτανίου), δύο (2) μπουκάλια με καυστικό υγρό (άκουα-φόρτε) και εκατόν είκοσι (120) κενές φιάλες μπύρας .

Σημειώθηκαν δυο (2) τραυματισμοί Αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις