Logo

Τα κινητά της... αμαρτίας



 
 

cnfssnipn_9-2-2011Μέσω του iPhone θα μπορούν να εξομολογούνται πλέον οι αμερικανοί καθολικοί.

Η Καθολική εκκλησία στις ΗΠΑ έδωσε την “ευλογία” της στη σχετική εφαρμογή που διατίθεται στο i-Tunes, κοστίζει 1,5 $ και ονομάζεται “Εξομολόγηση: Μία Ρωμαιοκαθολική Εφαρμογή”!

Το πρόγραμμα περιγράφεται ως το «τέλειο εργαλείο για κάθε μετανοημένο» και παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να γνωρίσουν το μυστήριο της εξομολόγησης.

Παράλληλα τους επιτρέπει να κρατούν ένα είδος ημερολογίου με τις αμαρτίες τους( !) βασισμένο σε εξατομικευμένα στοιχεία όπως το φύλο, η ηλικία, η προσωπική τους κατάσταση, καθώς και το πόσος χρόνος έχει παρέλθει από την τελευταία εξομολόγησή τους, ενώ στη συνέχεια, η ίδια η εφαρμογή αποφασίζει την “ποινή” που πρέπει να τους επιβληθεί!!!

Η iApss Little με έδρα την Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η εταιρεία που ανέπτυξε τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Όπως υποστήριξε ο διευθυντής της Πάτρικ Λάινεν «επιθυμία μας είναι να καλέσουμε τους καθολικούς να εξασκήσουν την πίστη τους, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας».

Πάντως είναι η πρώτη φορά που πνευματικοί ταγοί της Καθολικής εκκλησίας δίνουν επίσημα την έγκρισή τους σε μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ έχει καλέσει τους πιστούς «να αγκαλιάσουν τον ψηφιακό κόσμο και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο διαδίκτυο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις