Logo

Δείτε το νέο υπερηχητικό αυτοκίνητο



 
 

sprsnccr_9-2-2011Έχει σχεδιαστεί για να επιτύχει το ασύλληπτο ρεκόρ των 1.700 χλμ/ώρα – καθιστώντας το πιο γρήγορο κι από μία σφαίρα  Magnum 357 !!!


Βρετανοί μηχανικοί άρχισαν ήδη την κατασκευή αυτού που ελπίζουν ότι θα είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Το “Λαγωνικό”, όπως το ονομάζουν  - το οποίο βρισκόταν στο στάδιο του σχεδιασμού επί τρία ολόκληρα χρόνια - αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους στον αποξηραμένο πυθμένα μιας λίμνης που βρίσκεται στο Βόρειο Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής.

Το υπερηχητικό όχημα θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα τζετ, ο οποίος θα τοποθετηθεί πάνω από έναν υβριδικό πύραυλο – ένας συνδυασμός που θα πρέπει να παράγει ιπποδύναμη 135.000, που ισοδυναμεί με την ισχύ των 180 ίππων των αυτοκινήτων της Φόρμουλα 1.

Οι μηχανικοί της εταιρείας Hampson Industries που εξιδεικεύεται στην αεροδιαστημική, έχουν ήδη στα χέρια τους τα σχέδια για το πίσω μέρος του “Λαγωνικού”, όπου θα στεγάζονται το τζετ και οι πυραυλοκινητήρες του.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Μαρκ Άμπεϊ, δήλωσε: «Η ομάδα της Hampson Industries νιώθει ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για την έναρξη της κατασκευής του “Λαγωνικού”».

Το “Λαγωνικό” θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε διάδρομο τον Ιανουάριο του επόμενου έτους πριν από την μετάβασή του στη Νότια Αφρική, ενώ περισσότερα από 4.000 σχολεία θα λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας, το οποίο έχει στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία στην επιστήμη, τη μηχανική, την τεχνολογία και τα μαθηματικά.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις