Logo

Ελλάδα-Καναδάς 1-0



 
 

Ellada_9-2-2011Με γκολ του MVP της αναμέτρησης, Γιάννη Φετφατζίδη η Εθνική Ελλάδος στην "πρόβα τζενεράλε" ενόψει του ματς με την Μάλτα, νίκησε 1-0 τον Καναδά στο AEL FC Arena.

Καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική Ελλάδος έπεισε το κοινό της και με γκολ του Φετφατζίδη στο 63' νίκησε τον Καναδά σε μια πρόβα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενόψει των προκριματικών του Euro 2012 και το ματς με την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μάλτα στις 25 Μαρτίου.

Συγκινημένος πριν το ματς, ο Οτο Ρεχάγκελ, έκλεψε την παράσταση πριν αρχίσει η αναμέτρηση με την τιμή που του έγινε από την ΕΠΟ και την αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους της Εθνικής στο γήπεδο.

Πριν την έναρξη του ματς βραβεύθηκε ο Οτο Ρεχάγκελ για την προσφορά του, που αποθεώθηκε από τους φίλους της Εθνικής.

    

Τα πλάνα του Σάντος

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε τους Τοροσίδη, Τζαβέλλα για τα άκρα της άμυνας με τους "Ιταλούς Παπασταθόπουλο και Μόρα στο κέντρο της να υπερασπίζονται την εστία του Σηφάκη.

Αμυντικά χαφ εκτός από τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη επιλέχθηκε ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Κώστας Κατσουράνης και μπροστά τους ο Νίνης.

Στα άκρα της επίθεσης από την μια ήταν ο Σαλπιγγίδης (δεξιά) και από την άλλη ο Φετφατζίδης που σκοπό είχαν να αλλάζουν συνεχώς θέση δίνοντας βοήθεια στον μοναδικό "κυνηγό" Νίκο Λυμπερόπουλο.

Απειλές από μακριά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθινική ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς ουσία, καθώς οι αντίπαλοι με δυνατά μαρκαρίσματα κρατούσαν τους διεθνέις μακριά από την περιοχή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απείλησε πρώτο την εστία του Μπόργιαν με ένα σουτ του Κατσουράνη στο 12' το οποίο πέρασε άουτ.

Η απάντηση ήταν άμεση και εις διπλούν, αφού οι παίκτες του Στίβεν Χαρτ στο 15' και 16' είχαν ισάριθμα σουτ από την πλευρά τους με τους Τζάκσον και Τζόνσον τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν στόχο.

Παρόλο αυτά, η ροή του ματς στα πρώτα 20 λεπτά που η Εθνική μας είχε αντοχές ήταν αρκετά καλή, με τους παίκτες του Σάντος να αναζητούν κυρίως λύσεις από τα πλάγια.

Χωρίς ρυθμό και φαντασία

Μετά την συμπλήρωση του 20λεπτου και παρά την στήριξη της εξέδρας, η Εθνική ομάδα έριξε το ρυθμό της με συνέπεια η φιλοξενούμενη ομάδα που ανέβηκε στον χώρο να έχει πιο έντονη επιθετική πρωτοβουλία στο παιχνίδι της.

Στο 25' ο Τοροσίδης πραγματοποίησε μια εξαιρετική προσπάθεια και με ωραία πάσα βρήκε τον Λυμπερόπουλο, που την ύστατη ώρα ανακόπηκε από τους αμυντικούς του Καναδά.΄Ιδιοι πρωταγωνιστές και στο επόμενο λεπτό (26') με τον μπακ του Ολυμπιακού να κάνει την σέντρα και πάλι από την πλευρά του και τον επιθετικό της ΑΕΚ από καλή θέση να αστοχεί σε σουτ αφού δεν είχε καλή ισορροπία ανάμεσα στους αντιπάλους του.

Η Εθνική ομάδα  δεν μπορούσε να πείσει στα τελευταία λεπτά κάνοντας ακόμα και τον Φερνάντο Σάντος (όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός) να προβληματίζεται από την εικόνα που έβλεπε.

Συνέπεια της κακής εμφάνισης των γηπεδούχων το πέμπτο σουτ των Καναδών προς την εστία του Σηφάκη, με τον Σίμπσον στο 33', το οποίο κατέληξε άουτ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα από πλευράς της Εθνικής, όταν στο 45' ο Νίνης με το εξωτερικό φάλτσο έκανε την σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με γυριστό σουτ είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, σε μια φάση που η εξέδρα έστω και αργά ξανα... ξεσηκώθηκε.

Αλλαγές από Σάντος, αλλαγή εικόνας

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φερνάντο Σάντος για να αλλάξει εικόνα στην Εθνική προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα της. Εκτός του Χαλκιά αντί του Σηφάκη, ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στο ματς τον επιθετικό του Πανιωνίου, Κώστα Μήτρογλου αντί του Σαλπιγγίδη, τον Καφέ αντί του Κατσουράνη στα χαφ και τον Βύντρα αντί του Τοροσίδη στο δεξί άκρο.

Οι τρεις κινήσεις στο εσωτερικό της ομάδας λειτούργησαν θετικά από την αρχή αφού και οι τρεις παίκτες έδωσαν άλλο αέρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, απείλησαν άμεσα την αντίπαλη άμυνα.

Στο 48' ο Φετφατζίδης έκοψε κάθετα στον Μήτρογλου που πρόλαβε την έξοδο του Μπόργιαν και από πλάγια θέση έκανε την σέντρα αλλά πριν ο επερχόμενος Νίνης πλασάρει ο Γιάνκοβιτς με προβολή απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο μέσος του Παναθηναϊκού έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η Εθνική Ελλάδος έδειχνε πολύ καλύτερη εικόνα από τα πρώτα 45 λεπτά και πιέζοντας σε όλους τους χώρους κατάφερνε να δυσκολεύει τους αντιπάλους της που έκαναν συνεχώς λάθη στην ανάπτυξή τους. Στο 57' ήταν η σειρά του Λυμπερόπουλου να κάνει μια ακόμα κάθετη στο ματς, προς τον Μήτρογλου ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο.

Τρία λεπτά αργότερα (60') ο Τζαβέλλας από αριστερά εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" από μακριά αλλά ο Μπόργιαν με γροθιές απομάκρυνε σε κόρνερ.

Γκόλ ο "Φέτφα"... τραυματίας ο "πιστολέρο"

Αυτό που αναζητούσε η Εθνική ομάδα κυρίως με ζήλο στην επανάληψη το βρήκε περίπου μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα. Λίγο μετά την είσοδο του Κονέ στο ματς αντί του Λυμπερόπουλου, ο Τζαβέλλας πραγματοποίησε μια ακόμα σέντρα από αριστερά στο 63' ο Στρέιθ δεν απομάκρυνε σωστά και ο Φετφατζίδης από το ύψος του πέναλτι με το αριστερό νίκησε τον Μπόργιαν και άνοιξε το σκορ για την Εθνική ομάδα σε πανηγυρισμούς για τους οπαδούς στις εξέδρες του AEL FC Arena.

  
 

Στο 69' ο Σάντος προς απογοήτευση είδε να μην μπορεί να συνεχίσει ο καλύτερος παίκτης στο δεύτερο μέρος, Μήτρογλου και την θέση του πήρε ο Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού.

"Ζεστός" ο Χαλκιάς, αλλαγές ο Χαρτ

Οι Καναδοί απείλησαν για πρώτη φορά την εστία της Εθνικής Ελλάδος στο 74' με μια εκτέλεση φάουλ του Ντε Ροσάριο την οποία με εντυπωσιακό τρόπο απομάκρυνε ο Χαλκιάς που κέρδισε το χειροκρότημα επίσης της εξέδρας.

Στην συνέχεια του ματς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έριξε τους ρυθμούς είχε την εδαφική υπεροχή αλλά κυρίως προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ της 1-0.

Για τον λόγο αυτό ο Στίβεν Χαρτ έκανε αλλαγές και είδε την ομάδα του στο 85' να φτάνει κοντά στο γκολ όταν μετά από κόρνερ ο Φρεντ με κεφαλιά λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το ματς, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Στην τελευταία φάση του ματς, ο Φετφατζίδης πλάσαρε σε άδεια εστία και δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της Εθνικής αλλά και τα δικά του με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Διαιτητής: Σβέιν Οντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Βοηθοί: Αντας Φρανκ, Χάγκλουντ Κιμ Τόμας

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος / Σίμπσον

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης (46' Χαλκιάς), Τοροσίδης (46' Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Νίνης, Κατσουράνης (46' Καφές), Σαλπιγγίδης (46' Μήτρογλου, 69' Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61' Κονέ).

Καναδάς (Στίβεν Χαρτ): Μπόργιαν, Στρέιθ, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82' Πασέκο), Τζάκσον (66' Εντγκαρ), Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78' Ρίκετς), Όσεαν (46' Φρεντ).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sprot 24


Τελευταίες Ειδήσεις