Logo

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό παρά την ήττα από τον ΄Αρη



 
 

aris_basket_9-2-2011Ανώδυνη ήττα υπέστη ο Παναθηναϊκός ο οποίος αν και έχασε στο Αλεξάνδρειο με 74-70 από τον Άρη, προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου χάρη στο +29 του α' αγώνα.

Το 87-58 με το οποίο είχε επικρατήσει ο Παναθηναϊκός στον πρώτο αγώνα αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο τελικά, καθώς αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στο β΄ ημίχρονο από την άμυνα ζώνης του Άρη, γνώρισε την ήττα.

Παρ΄ όλα αυτά, οι "πράσινοι" για 7η συνεχόμενη φορά θα δώσουν το παρών στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ματς της 6ης Μαρτίου.

Ο Άρης αν και έχασε την πρόκριση πήρε σημαντική νίκη γοήτρου μέσα στο Αλεξάνδρειο, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την πορεία του στο πρωτάθλημα, καθώς χρειαζόταν ένα τέτοιο αποτέλεσμα για να μετρήσει τις δυνάμεις του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο τοπικό ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας.

Από την άλλη, σίγουρα ο Ομπράντοβιτς εντόπισε κάποιες αδυναμίες της ομάδας του, έστω κι αν ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε τα πάντα στο τέλος για να γυρίσει το ματς. Πάντως, ο τελευταίος στα 7'' πριν το τέλος δεν έλεγξε τα νεύρα του και χρεώθηκε με τεχνική ποινή καθώς σπρώχθηκε σε μία φάση με τον Ταπούτο. Ο παίκτης του Άρη ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του και του αγώνα με 21 πόντους, ενώ από τον Παναθηναϊκό ο αρχηγός του είχε 16.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς το προβάδισμα και προηγήθηκε με 3-8 στο 4' χάρη σε σερί 6-0. Ο Μπατίστ έφτασε από νωρίς τους έξι πόντους και ήταν σαφής η πρόθεση των φιλοξενούμενων να πάνε το ματς μέσα στη ρακέτα. Στο 8' ο Άρης ισοφάρισε (13-13), ωστόσο ακολούθησε ένα επιμέρους 8-2 από πλευράς Παναθηναϊκού που ξέφυγε με +8 για πρώτη φορά στο τέλος του α' δεκαλέπτου.

Σε νεκρό χρόνο ο Νίκολας με τρίποντο έγραψε το 13-21. Ο Άρης είχε πολύ κακά ποσοστά του Άρη, καθώς είχε 3/10 δίποντα και 2/6 τρίποντα, ενώ οι "πράσινοι" τελείωσαν το δεκάλεπτο με 7/12 δίποντα και 2/3 σουτ από τα 6.75μ.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά (16-25, 18-26), όμως από τα μέσα της γ' περιόδου κι έπειτα ο Άρης βελτίωσε την άμυνα του και κατάφερε να περιορίσει τα "πράσινα" ατού. Στο 15' οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στον πόντο με Σλούκα και Σκορδίλη (25-26) και ο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ.

Τα παράπονα του Σέρβου προπονητή ήταν εστιασμένα στα κακά μπλοκ άουτ της ομάδας του που έδιναν τη δυνατότητα στον Άρη να πηγαίνει συνεχώς στα επιθετικά ριμπάουντ. Στα 3,8'' πριν το τέλος ο Ταπούτος έγραψε το 30-34 του ημιχρόνου και οι γηπεδούχοι έφυγαν για τα αποδυτήρια έχοντας ανανεώσει 12 (!) τις επιθέσεις τους και έχοντας κάνει λιγότερα λάθη (5-6).

Όπλο του η άμυνα ζώνης

Στην επανάληψη, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μείνουν μέσα στο ματς, παίζοντας καλή άμυνα και με σύνεση στην επίθεση. Έτσι, λοιπόν, ισοφάρισαν με τον Χαραλαμπίδη σε 37-37 στο 24' δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τον Άρη μάλιστα στο 27.30'' να παίρνει και το προβάδισμα, παίρνοντας σημαντικούς ρόλους από τον Ταπούτο.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που έγραψε και το σκορ του δεκαλέπτου (46-50), έχοντας πετύχει 14 πόντους και δίνοντας σημαντικές ανάσες στον Άρη προκειμένου οι αντίπαλοι να μην ξεφύγουν στο σκορ.

Στο δ' δεκάλεπτο ακολούθησαν μερικά συνεχόμενα τρίποντα εκατέρωθεν (ο Άρης έπαιζε ζώνη), ωστόσο με τον Ταπούτο στο 32' ο Άρης πήρε και πάλι το προβάδισμα. Ένα σερί 10-0 που έτρεξε ο Άρης του έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει με 10 πόντους στα 5.27'' πριν το τέλος του αγώνα χάρη στα σουτ των Ταπούτου και Χατζηβρέττα.

Τελικά με ένα τρίποντο του Τσαρτσαρή και ένα δίποντο από τον Νίκολας, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 67-61 και ήταν η σειρά του Ντρούκερ να πάρει τάιμ άουτ. Πάντως, τα προβλήματα για τους "πράσινους" από την άμυνα ζώνης των γηπεδούχων δεν είχαν τελειωμό. Ο Τόμας στα 53'' πριν το τέλος έγραψε το 70-64 και ουσιαστικά καθάρισε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 30-34, 46-50, 74-70

Άρης (Ντρούκερ): Μποχωρίδης, Τόμας 8, Σλούκας 11(2), Ταπούτος 21(3), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 13(3), Χαραλαμπίδης 5, Σκορδίλης 2, Μπορόβνιακ 12, Χρυσικόπουλος 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 4(1), Μπατίστ 12, Φώτσης 7(1), Σάτο, Νίκολας 9(1), Τσαρτσαρής 12(2), Διαμαντίδης 16(3), Βουγιούκας 2, Καλάθης 2.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις