Logo

Θα προσκρούσει στη γη ο Apophis ;



 
 

strd_10-2-2011O Apophis είναι ένας αστεροειδής κοντά στη Γη που προκάλεσε μια σύντομη περίοδο προβληματισμού τον Δεκέμβριο του 2004, λόγω των πρώτων παρατηρήσεων των επιστημόνων, οι οποίοι ανέφεραν μια μικρή πιθανότητα (έως 2,7%) να προσκρούσει στη Γη το 2029.

Προς μεγάλη ανακούφιση πολλών, οι λεπτομερείς παρατηρήσεις του αστεροειδούς απέκλεισαν τη δυνατότητα πρόσκρουσής του στη Γη ή στη Σελήνη το 2029.

Ο Apophis ωστόσο, επέστρεψε στις ειδήσεις μετά από μια ρωσική έκθεση η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη το 2036. Οι Ρώσοι επιστήμονες μάλιστα, έχουν ακόμη μια ημερομηνία για το ενδεχόμενο περιστατικό.

«Η πιθανή σύγκρουσή του με τη Γη μπορεί να συμβεί στις 13 Απριλίου του 2036», δήλωσε ο καθηγητής Leonid Sokolov του κρατικού πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Sokolov είπε ότι ενώ οι πιθανότητες πρόσκρουσης του Apophis στον πλανήτη μας είναι ελάχιστες, είναι σημαντικό όμως να υπάρχει προγραμματισμός για όλα τα πιθανά σενάρια, καθώς επίσης είναι πολύ πιθανό ο αστεροειδής να διαλυθεί σε μικρότερα τμήματα που θα μπορούσαν να συγκρουστούν με τη Γη κατά τα επόμενα έτη.

Οι επιστήμονες της NASA ωστόσο, είναι αρκετά προσεκτικοί όσον αφορά στην συγκεκριμένη προοπτική.

«Τεχνικά έχουν δίκιο, καθώς όντως υπάρχει μια πιθανότητα να προσκρούσει ο Apophis στη Γη το 2036», δήλωσε ο Donald Yeomans, επικεφαλής του προγράμματος της NASA για τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη. «Αυτή η πιθανότητα ωστόσο, είναι ακριβώς 1 στις 250.000», πρόσθεσε ο Yeomans.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις