Logo

Νέο μπλάκ - άουτ στη δίκη των "Πυρήνων"



 
 

diki-pyrinon_10-02-2011Την εξαίρεση όλων των μελών,  (τακτικών και αναπληρωματικών), της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” ζήτησαν σήμερα Πέμπτη τέσσερις, από τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, την αίτηση εξαίρεσης υπέβαλαν οι Ερρίκος Ράλλης, Νίκος Βογιατζάκης, Εμανουήλ Γιόσπας και Αλέξανδρος Μητρούσιας, οι οποίοι επαναδιόρισαν τους αρχικούς δικηγόρους τους, προκειμένου να τους εκπροσωπούν εφεξής στη δίκη.

Οι συνήγοροι αναπτύσσοντας το αίτημά τους, υποστήριξαν ότι υπάρχει εμφανής υπόνοια δυσπιστίας για τη λειτουργική  αμεροληψία των μελών του Δικαστηρίου.

Όπως ειδικότερα είπαν η απόρριψη των δύο αιτημάτων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι για τη μη παρακράτηση των ταυτοτήτων όσων παρακολουθούν τη δίκη και για την τήρηση μαγνητοφωνιμένων πρακτικών, αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο Δικαστήριο «πειθαναγκάζεται από τις εντολές της εκτελεστικής εξουσίας».

Από την πλευρά τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι τόνισαν ότι είναι αλληλέγγυοι στους συγκατηγορούμενούς τους που πραγματοποιούν απεργία πείνας, (Χ. Χατζημιχελάκης, Π. Αργυρού, Π. Μασούρας και Γ. Καραγιαννίδης), και επανέλαβαν ότι τα αιτήματά τους ήταν δίκαια και κακώς απορρίφθηκαν από το Δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη των  “Πυρήνων” για λόγους ασφαλείας, παρίσταται και η κατηγορούμενη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

Ωστόσο οι συνήγοροί της δεν υποστήριξαν το αίτημα εξαίρεσης της έδρας.

Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει με άλλη σύνθεση την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να αποφανθεί για το αίτημα εξαίρεσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις