Logo

Πώς να ντυθείτε για μια επαγγελματική συνέντευξη



 
 

ffcst_12-2-2011Η πρώτη εντύπωση που κάνουμε όταν πάμε για μια επαγγελματική συνέντευξη, δεν επηρεάζεται  μόνο από τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε και την εξυπνάδα που επιδεικνύουμε, αλλά και από τον τρόπο που είμαστε ντυμένες.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο πιθανός εργοδότης μας είναι η γενικότερη εμφάνιση και το ντύσιμό μας, γι’ αυτό και σ’ αυτό το άρθρο σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να ντυθείτε κατάλληλα για μια επαγγελματική συνέντευξη.

Το συντηρητικό ντύσιμο είναι μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές που μπορείτε να κάνετε, καθώς η προσοχή του εργοδότη δεν θα εστιαστεί στα ρούχα σας τόσο, όσο στα προσόντα σας. Αν είστε ντυμένες απλά και συντηρητικά, το άτομο που βρίσκεται απέναντί σας δεν θα βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα για εσάς από τα ρούχα που φοράτε κι έτσι, το αν θα πάρετε τελικά τη συγκεκριμένη θέση εργασίας ή όχι, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις ικανότητές σας και τις απαντήσεις που θα δώσετε.

Τα κοστούμια προσδίδουν έναν επαγγελματικό και κομψό αέρα. Καλό είναι ωστόσο, αν επιλέξετε να φορέσετε κοστούμι στη συνέντευξη, να φροντίσετε ώστε το παντελόνι να σας είναι άνετο και όχι πολύ μεγάλο ή πολύ εφαρμοστό.

Αν πάλι, προτιμάτε να φορέσετε φούστα, επιλέξτε να βάλετε μία που θα σας έρχεται ως το γόνατο - ή ελάχιστα πιο πάνω - και που δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα όταν καθίσετε. Αποφύγετε τις φούστες με μεγάλα σκισίματα και προτιμήστε να συνδυάσετε τη φούστα σας με ένα καλό πουκάμισο.

Αν επιλέξετε κάποιο φόρεμα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική όσον αφορά στην επιλογή το χρώματός του, καθώς τα πολύ έντονα χρώματα θεωρούνται ακατάλληλα για επαγγελματικές συνεντεύξεις. Αποχρώσεις του μαύρου, του navy blue (σκούρο μπλε), του ροδακινί και του γκρι είναι πιο κατάλληλες για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Αποφύγετε επίσης  τα πολύ “κραυγαλέα” κοσμήματα και αξεσουάρ. Ένα κομψό ρολόι συνδυασμένο με μικρά σκουλαρίκια δίνουν ένα πιο επαγγελματικό στυλ.

Τέλος, όσον αφορά στα παπούτσια, μια πολύ καλή επιλογή είναι οι μπαλαρίνες, ενώ είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε άνετα με τα παπούτσια που θα φορέσετε. Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα ή τις γόβες στιλέτο, καθώς είναι καλύτερα να κρατήσετε το ντύσιμό σας κομψό, αλλά ταυτόχρονα απλό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις