Logo

Οι δικηγόροι της περιφέρειας καταγγέλουν τον Δ. Παξινό



 
 

olomeleia_12-2-2011«Μέτωπο» άνοιξαν οι δικηγόροι της περιφέρειας εναντίον των Αθηναίων και των Πειραιωτών συναδέλφων τους.

Ο λόγος της αντιπαράθεσης είναι η μη συμμετοχή των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος.

Τα… σκάγια από τις βολές των δικηγόρων της περιφέρειας στράφηκαν και προς μερίδα δημοσιογράφων, επειδή δεν κάλυψε ούτε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της περασμένης Παρασκευής, ούτε την κατάληψη, στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που έληξε σήμερα Σάββατο.

Η εικόνα ενός… εμφύλιου που μαίνεται στο δικηγορικό κόσμο της χώρας με αφορμή το λεγόμενο άνοιγμα του επαγγέλματος συμπληρώθηκε με τη σκληρή ανακοίνωση κατάληψης του Δ.Σ.Α.

Με αυτή η Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων επιτίθεται ευθέως κατά του προέδρου Δ. Παξινού και της πλειοψηφίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποκαλώντας τους ‘συμμαχία των προθύμων’ οι οποίοι «είναι στρατευμένοι στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδίων μέσα στο δικηγορικό σώμα».

Ειδικότερα, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή 55 Δικηγορικών Συλλόγων ( πλην Αθηνών και Πειραιώς, επισήμανε ότι οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους και αποφάσισε :

*Τη συνέχιση της αποχής έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

*Τη διοργάνωση συνέντευξης Τύπου από τη συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας την προσεχή Τρίτη.

*Την πραγματοποίηση δίωρης συμβολικής κατάληψη σε όλα τα δικαστήρια της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη.

*Την εκ νέου συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

Επιπλέον, η Ολομέλεια των 55 προέδρων καταδίκασε:

α.την πλειοψηφία των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς, επειδή αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

β.τη στάση ορισμένων μελών της ΕΣΗΕΑ, που δεν κάλυψαν δημοσιογραφικά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων της περιφέρειας και την εν συνεχεία συμβολική κατάληψη στο κτίριο του Δ.Σ.Α.

Επίσης, σε ανακοίνωση της κατάληψης του Δ.Σ.Α. από την Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων αναφέρονται τα εξής :

«Στην εποχή της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος, η περίφημη «απελευθέρωση» του δικηγορικού επαγγέλματος δεν είναι τίποτε άλλο από την απόλυτη υποταγή της απονομής δικαιοσύνης στην αγοραία οικονομία.

Ο χώρος της απονομής δικαιοσύνης γίνεται χώρος επένδυσης και επιχειρηματικότητας, η δικαστική προστασία, εμπόρευμα και μάλιστα ακριβό.

Η οργάνωση των νομικών υπηρεσιών αναδιαρθρώνεται με την επικράτηση του μοντέλου των δικηγορικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών και λοιπών εταιριών και τη βίαιη υπαλληλοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων.

Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποτελούν τη «συμμαχία των προθύμων» στρατευμένοι στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδίων μέσα στο δικηγορικό σώμα.

Εντασσόμενοι στο κυβερνητικό σχέδιο υπονόμευσαν τον αγώνα και τις συλλογικές διαδικασίες για την επιβολή του ΦΠΑ και τώρα υποστηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης συναινώντας ανοιχτά στην προωθούμενη «απελευθέρωση».

Για το λόγο αυτό καταλύουν κάθε δημοκρατική διαδικασία, ματαιώνουν κάθε αίτημα για συνέλευση, καταστέλλουν κάθε προσπάθεια για συζήτηση και υπονομεύουν οποιαδήποτε συλλογική δράση.

Τη στιγμή που ο δικηγορικός κόσμος είναι στους δρόμους εδώ και ένα χρόνο η οικτρή κοινωνική μειοψηφία της ηγεσίας του Δ.Σ.Α. όχι μόνο αρνείται να εξαγγείλει κινητοποιήσεις, αλλά έμπρακτα ακυρώνει τη βούληση των δικηγόρων για αγώνες και σαμποτάρει τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Σε αυτή τη συγκυρία είναι προκλητική και μεθοδευμένη η αποχή του προέδρου του Δ.Σ.Α. από την ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Για το λόγο αυτό αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι από όλη την Ελλάδα κινητοποιούμενοι από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας για αυτοτελή και αμεσοδημοκρατική έκφραση, συζήτηση και οργάνωση της συλλογικής δράσης ενάντια στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, διαδηλώσαμε, καταλάβαμε το ΔΣΑ και προχωρήσαμε στη συγκρότηση ανοιχτής πανελλαδικής επιτροπής αγώνα.

Εντασσόμαστε στον κοινό αγώνα των πληττόμενων δικηγόρων όλης της χώρας.

Αντιπαλεύουμε τα σχέδια εμπορευματοποίησης των νομικών υπηρεσιών. Ζητούμε την κατάργηση της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας των δικηγόρων.

Διεκδικούμε την άρση των οικονομικών και κοινωνικών φραγμών στην παροχή δικαστικής προστασίας.

Υπερασπιζόμαστε τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών ενάντια σε κάθε κατάργηση και ποινικοποίηση.

Η κατάληψη του Δ.Σ.Α. θεωρεί τον εαυτό της τμήμα του αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στο μνημόνιο, την κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων και εμπνέεται από τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο υγείας, των μαζικών κινημάτων ανυπακοής, του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, των απεργών εργαζομένων που συνεχίζουν παρά την κήρυξη των απεργιών τους ως παράνομων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις