Logo

Του απαγόρευσαν το σεξ λόγω… χαμηλού IQ !



 
 

nsx_13-2-2011Ένα ειδικό δικαστήριο στην Αγγλία απαγόρευσε σε έναν άνδρα να κάνει σεξ, λόγω του... χαμηλού δείκτη νοημοσύνης του.

Στα επίσημα έγγραφα του δικαστηρίου, ο συγκεκριμένος άντρας αναφέρεται μόνο ως “Άλαν”, καθώς και ότι ο δείκτης IQ του είναι 48 – πράγμα που σημαίνει ότι έχει μια “μέτρια” μαθησιακή δυσκολία.

«Ο “Άλαν” αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε όλες τις πτυχές της πνευματικής λειτουργικότητας του», είπε ο δικαστής.

Παρά τις νοητικές ικανότητές του όμως, ο “Άλαν” διαθέτει και “μια ακατανίκητη σεξουαλική όρεξη”, γεγονός που σύμφωνα με τον δικαστή "τον έχει οδηγήσει σε σεξουαλικές σχέσεις με άτομα και των δύο φύλων". 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο ανώνυμος άντρας, 41 ετών, είχε συνάψει μια σχέση με έναν άλλο άντρα, με τον οποίο μάλιστα συζούσε.

Δεν είναι σαφές το πότε ξεκίνησε η σχέση μεταξύ των δύο αντρών, ωστόσο, λίγο μετά την αποκάλυψή της το 2009, η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο Προστασίας – έναν αμφιλεγόμενο φορέα που εκδίδει  αποφάσεις σχετικά με την υγεία των ατόμων που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους.

Για πολλά χρόνια, οι αποφάσεις του εν λόγω δικαστηρίου παρέμεναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων, ενώ η λειτουργία του έχει δεχθεί αρκετές αρνητικές κριτικές.

Ο “Άλαν” βρισκόταν ήδη υπό επιτήρηση προκειμένου να μην έρθει σε σεξουαλική επαφή με κανέναν για περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς η ανησυχία του δικαστηρίου ήταν ότι η περιορισμένη πνευματική του ικανότητα τον εμπόδιζε να κατανοήσει τη φύση του σεξ ή τις συνέπειες που μπορεί να έχει.

dcsn_13-2-2011«Φάνηκε ότι δεν είχε καμία επίγνωση του τι είναι τα θηλυκά σεξουαλικά όργανα ή ποιες είναι οι αναπαραγωγικές λειτουργίες τους» ισχυρίζονται οι θεραπευτές που διεξήγαγαν πολυάριθμα τεστ στον “Άλαν”.

«Οι γνώσεις του ως προς τους κινδύνους για την υγεία ήταν πολύ περιορισμένη και εσφαλμένη», είπε ο δικαστής στην απόφασή του. «Νόμιζε ότι μέσω του σεξ μπορούσε κανείς να κολλήσει ανεμοβλογιά ή ιλαρά. Παρόλο που ήξερε τι ήταν το προφυλακτικό, δεν ήταν σε θέση να τοποθετήσει ούτε ένα σωστά».

Δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα το 2008, επίσης προκάλεσαν την ανησυχία του δικαστηρίου, καθώς ο “Άλαν” κατηγορήθηκε ότι “άγγιζε τη βουβωνική χώρα του, και έγλειφε τα χείλη του” εξαιτίας της παρουσίας ενός νεαρού αγοριού όσο βρισκόταν στο γραφείο ενός οδοντιάτρου.

Την ίδια περίπου εποχή, δύο κορίτσια ηλικίας 9 και 10 ετών, τον κατηγόρησαν ότι ενώ βρίσκονταν μέσα σε λεωφορείο, ο άντρας άγγιζε τα πόδια τους και προσπαθούσε να κοιτάξει κάτω από τις φούστες τους.

«Συνεπώς, ανακοινώνω ότι επί της παρούσης, ο “Άλαν” δεν έχει την ικανότητα να συναινέσει και να συμμετάσχει σε σεξουαλικές σχέσεις», αποφάνθηκε ο δικαστής και προσέθεσε: «Ο “Άλαν” ζει μόνος του τώρα, αλλά βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση. Λαμβάνει επίσης μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και, ενδεχομένως, θα μπορούσε να επανακτήσει το δικαίωμα να έχει σεξουαλικές επαφές, εάν αποδείξει ότι κατανοεί πλήρως τη φύση τους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις