Logo

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2 (vids)



 
 

osfp_4-3-2012

Για τέταρτο συνεχόμενο ματς (μετά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο), ο Ολυμπιακός...

κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης με το αγαπημένο του 2-0. Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν από την αρχή πως ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και δεν άργησαν να γίνουν το αφεντικό της αναμέτρησης.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως χαράμισαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ επί 44 λεπτά, όμως τελικά μ' ένα εντυπωσιακό γκολ του Χολέμπας έλυσαν το γόρδιο δεσμό και πήγαν στα αποδυτήρια με το πολύτιμο 1-0.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, όπου οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να διπλασιάσουν από νωρίς τα τέρματά τους, χάρη στο πρώτο γκολ του Καζίμ-Ρίτσαρντς με τη φανέλα του Ολυμπιακού και εκεί τελειώσαν όλα. Ο ΟΦΗ είχε μόνο μια καλή στιγμή με το δοκάρι του Τζόρντι Λόπεθ, ενώ κατά τ' άλλα ήταν άφαντος επιθετικά.

Αποτέλεσμα; Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν μια ξεκούραστη νίκη, λόγω της αποφασιστικότητας και της ωριμότητας που έδειξαν στο παιχνίδι τους και μένει ακόμη ένα ματς (εντός έδρας με τον Άρη) για το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου θα κριθούν πολλά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Χολέμπας, όμως η δυνατή γραμμή του Ολυμπιακού ήταν τα χαφ, αφού Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Α' Βοηθός: Λεωνίδας Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Παρατηρητής: Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας)

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος (72' Γαλανόπουλος), Σόουζα, Γεωργίου, Πίτσος, Χόρχε Λόπεθ, Βερόν, Σίσιτς, Τζόρντι Λόπεθ, Παπουλής, Καμπάνταης (72' Ζορμπάς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν (88' Φουστέρ), Καζίμ-Ρίτσαρντς, Ιμπαγάσα (76' Μοδέστο), Μιραλάς (86' Μαρκάνο).

Γκολ: 45' Χολέμπας, 54' Καζίμ-Ρίτσαρντς

Κίτρινες: 33' Μπούρμπος, 44' Βεζυρίδης, 56' Παπουλής / 11' Μέλμπεργκ, 40' Αμπντούν

Ανασκόπηση

Αναστόπουλος VS Βαλβέρδε

Αρκετά ήταν τα προβλήματα για τον Νίκο Αναστόπουλο και αναφερόμαστε στον Βαγγέλη Μάντζιο που έμεινε εκτός αποστολής, αλλά και τον Ταυλαρίδη που κάθισε στον πάγκο. Κατά τ' άλλα δεν είδαμε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΟΦΗ σε σχέση με άλλα ματς. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καμπάνταης, που είχε πίσω του τους Σίσιτς, Τζόρντι Λόπεθ και Παπουλή, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Χόρχε Λόπεθ και Βερόν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκούρασε τον Γιάννη Μανιάτη, βάζοντας βασικούς και Μακούν και Ιμπαγάσα και Ορμπάιθ, ενώ προτίμησε να έχει στην κορυφή της επίθεσης τον Μιραλάς, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντιόγκο. Στις πτέρυγες της επίθεσης ήταν οι Αμπντούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, ενώ η τετράδα στην άμυνα ήταν σταθερή (Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας).

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός από τα πρώτα κιόλας λεπτά και όλα έδειχναν πως θα δούμε ένα ωραίο ματς. Ο Ολυμπιακός πήρε αμέσως τον έλεγχο της αναμέτρησης και την κατοχή της μπάλας, ενώ ο ΟΦΗ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά του και είχε σκοπό να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.

Οι φάσεις ξεκίνησαν από νωρίς, με τον Σίσιτς να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 6', όμως η συνέχεια ήταν ερυθρόλευκη. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, είχαν πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και δημιούργησαν πολλές φάσεις, με τον Αμπντούν (10', 13'), τον Μακούν (21'), τον Τοροσίδη (32'), όμως υπήρχε πρόβλημα στο τελείωμα. Εκεί, οι Πειραιώτες ήταν αρκετά επιπόλαιοι και δεν εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες.

Ο έρωτας στα χρόνια του... Χολέμπας (0-1)

Και ενώ το ημίχρονο έμοιαζε πως θα τελειώσει στο 0-0, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν την σοβαρότητα που έπρεπε στα τελειώματα και οι Κρητικοί ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, ο Χολέμπας πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ την καλύτερη στιγμή για την ομάδα του, στο 45'. Ο διεθνής άσος έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Βεζυρίδη που έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει. Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά, αφού οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν και πάλι την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ, έπαιζαν αμυντικά και δεν έβγαιναν στην επίθεση.

Ο Καζίμ έσπασε το ρόδι (0-2)

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε ξανά τον Ολυμπιακό να δημιουργεί φάσεις, έχοντας την υπεροχή. Ο Μιραλάς μπορεί να έχασε ευκαιρία στο 53', όμως ένα λεπτό αργότερα ο Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς δεν ήταν το ίδιο άστοχος. Έπειτα από άριστη συνεργασία του Χολέμπας με τον Αμπντούν, ο Τούρκος διεθνής έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο πλασέ σε άδεια εστία έγραψε το 2-0, σκοράροντας για πρώτη φορά με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Μετά το 2-0, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, δεν είχαν άλλη επιλογή απ' το να βγουν στην επίθεση και να κυνηγήσουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους ξαναβάλει στο παιχνίδι. Αυτό έκαναν λοιπόν και στο 65' έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία, όταν ένα δυνατό σουτ του Τζόρντι Λόπεθ, έδιωξε ο Μέγιερι, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του και στη συνέχεια απομακρύνθηκε αφού χτύπησε στο άλλο χέρι του πορτιέρο του Ολυμπιακού. Σπουδαία φάση για τους Κρητικούς που όμως δεν έγινε γκολ.

Η πίεση των γηπεδούχων δεν κράτησε πάντως πολύ, αφού στη συνέχεια οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το ματς, έριξαν το ρυθμό, έκοψαν τις άγριες διαθέσεις των αντιπάλων τους και μάλιστα δημιούργησαν ευκαιρίες, που όμως ο Μιραλάς δεν κατάφερε να μετατρέψει σ' ένα τρίτο γκολ (70', 80', 83').

MVP

Πολλοί από τους παίκτες του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να δουν τ' όνομά τους σ' αυτή την στήλη. Και ο Μακούν και ο Ιμπαγάσα και ο Ορμπάιθ και ο Αμπντούν έπαιξαν καλά, όμως ο Χολέμπας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για δύο λόγους. 1ον Γιατί πέτυχε πανέμορφο γκολ και άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη την καταλληλότερη στιγμή (λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου) και 2ον γιατί από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο γκολ. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός και αμυντικά.

Αδύναμος κρίκος

Δίχως αμφιβολία το αδύναμο σημείο του ΟΦΗ στο σημερινό ματς ήταν η επιθετική του γραμμή και παρουσία. Στην πραγματικότητα, οι Κρητικοί δεν φάνηκαν καθόλου επιθετικά, με εξαίρεση το δοκάρι του Τζόρντι Λόπεθ που προήλθε από σουτ εκτός περιοχής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2012 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις