Logo

Τα νέα ποδήλατα από μπαμπού για μείωση της ρύπανσης



 
 

bmbks_13-2-2011Πώς μπορούμε να κάνουμε ένα οικολογικό μεταφορικό μέσο ακόμη πιο οικολογικό; Ο  Μπράιαν Μακ Κλίλαντ μπορεί να έχει την απάντηση: ποδήλατα από μπαμπού!

Ο Μακ Κλίλαντ δημιούργησε το λεγόμενο “BamBike”, ένα ποδήλατο φτιαγμένο από μπαμπού. Τα ποδήλατα αυτά, κατασκευάζονται στη Μανίλα (Φιλιππίνες), η οποία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, είναι μία από τις κυριότερες πρωτεύουσες του κόσμου που υποφέρουν από απίστευτα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τα ποδήλατα από μπαμπού κοστίζουν περίπου 370 ευρώ και κατασκευάζονται από ντόπιους ειδικευμένους εργάτες.

Η εταιρεία μάλιστα που διανέμει τα συγκεκριμένα ποδήλατα, διατείνεται ότι “ως μια εταιρεία που ενδιαφέρεται να βοηθήσει τους ανθρώπους και τον πλανήτη, τα ποδήλατά μας κατασκευάζονται με εργασία θεμιτού εμπορίου”.

Τα “BamBikes” κατασκευάζονται από κομμένα και αποξηραμένα μπαμπού, τα οποία, στην συνέχεια, τυλίγονται με ίνες κάνναβης από τη Μανίλα.

Σύμφωνα με τον Μακ Κλίλαντ, το μπαμπού είναι “ένα από τα πιο οικολογικά δομικά υλικά στη γη, επομένως τα ποδήλατα από μπαμπού είναι λίγο - πολύ ο πιο οικολογικός τρόπος μεταφοράς”.

Ωστόσο, δεν έχουν πειστεί όλοι ακόμα να αγοράσουν το “BamBike”, καθώς μερικοί ντόπιοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ανθεκτικότητά του – αν και ο Μακ Κλίλαντ ισχυρίζεται ότι σε σύγκριση με το μέταλλο, το μπαμπού έχει την ίδια αντοχή σε εφελκυσμό και μεγαλύτερη δύναμη στην αναλογία βάρους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις