Logo

''Βομβαρδισμός'' πληροφοριών από το Ίντερνετ



 
 

plirofories1_13-2-2011Ύλη που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 100 εφημερίδες διαβάζουμε μέσω του διαδικτύου!

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μελέτη πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας των Η.Π.Α., σύμφωνα με την οποία το σύνολο των δεδομένων που αντλούμε από το ίντερνετ αντιστοιχεί με υλικό από 174 εφημερίδες.

Ένα άλλο ζήτημα που ανακύπτει από την έρευνα του ίδιου πανεπιστημίου αφορά το χρονικό «χάσμα» πληροφόρησης που χωρίζει τη δεκαετία του 1980 με αυτή που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, κατά τους αμερικανούς ερευνητές σήμερα δεχόμαστε σε καθημερινή βάση πενταπλάσιο όγκο πληροφοριών από αυτόν που λαμβάναμε το 1986.

Επιπλέον, ένα άλλο θέμα που αναδεικνύει η εν λόγω ερευνητική προσπάθεια έχει να κάνει με την αυξημένη ποσότητα των διαδικτυακά παραγόμενων - μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και γραπτών μηνυμάτων – πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Μάρτιν Χίλμπερτ, ειδικότερα, τονίζει ότι η σημερινή μέση παραγωγή διαδικτυακής πληροφορίας είναι ισοδύναμη με το σύνολο της πληροφόρησης από έξι εφημερίδες!

Προσθέτει, μάλιστα, ότι πριν από 24 χρόνια η παραγωγή πληροφοριών μέσω του διαδικτύου θα κάλυπτε μόλις δυόμισι σελίδες.

Τέλος, στη μελέτη επισημαίνεται ότι ο χώρος που απαιτείται για την αποθήκευση σε υπολογιστές και μικροτσίπ όλων αυτών των πληροφοριών είναι ανάλογος με 600.000 βιβλία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις