Logo

Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (vids)



 
 

osfp_11-3-2012Με ευρωπαϊκό αέρα και το πόδι στο γκάζι από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός έδειξε από πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις του στον 'Άρη και μέχρι το ημίχρονο είχε... τελειώσει το ματς!

Με ευρωπαϊκό αέρα και το πόδι στο γκάζι από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός έδειξε από πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις απέναντι στον 'Άρη και μέχρι το ημίχρονο είχε... τελειώσει το ματς!

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, έκαναν 18 τελικές (έναντι μίας του Άρη) και πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0 (Μαρκάνο,Χολέμπας πεν.) και με παίκτη παραπάνω, αφού αποβλήθηκε ο Σηφάκης.

Έτσι λοιπόν, όλα ήταν πιο εύκολα για τους Πειραιώτες, που στην επανάληψη έκαναν συντήρηση δυνάμεων, κατάφεραν να πετύχουν το 3-0 με τον Μιραλάς και μετέτρεψαν ένα δύσκολο -θεωρητικά- παιχνίδι σε περίπατο. Ό,τι πρέπει δηλαδή, πριν από την... διαβολοβδομάδα και τα ματς με Μέταλιστ (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σε καλή μέρα, όμως κορυφαίοι ήταν οι Αμπντούν, Ιμπαγάσα και Μιραλάς, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε που αποθεώθηκε από τον κόσμο, έδωσε ανάσες σε παίκτες όπως οι Τζιμπούρ, Ορμπάιθ, Μανιάτης (μπήκε αλλαγή στην επανάληψη).

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σκοράρει 21 γκολ και χωρίς να δεχτεί κανένα, ενώ παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με το +4 από τον ΠΑΟ (που παίζει αυτή την ώρα με την ΑΕΚ).

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να μπει στο ματς, είχε παθητικό ρόλο για 90+ λεπτά, απείλησε μονάχα στο δεύτερο μέρος με το αποτέλεσμα να είχε κριθεί, ενώ ο Καστίγιο που έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκης" ήταν... άφαντος! Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Άρη μετά από 9 παιχνίδια.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Ασθενής βροχή

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος

Α' Βοηθός: Γιώργος Γεωργιάδης

Β' Βοηθός: Αλέξανδρος Γρεβένης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης (80' Φετφατζίδης), Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοδέστο, Μακούν, Ιμπαγάσα (62' Μανιάτης), Αμπντούν, Μιραλάς (72' Καζίμ-Ρίτσαρντς), Ντιόγκο.

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Σολτάνι, Καστίγιο (45+1' Βελλίδης), Σανκαρέ, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Τσουκάνης, Πρίττας (72' Κατίδης), Ακόστα (46' Γιαννιώτας).

Γκολ: 18' Μαρκάνο, 45+3' Χολέμπας (πεν.)

Κίτρινες κάρτες: 45+3' Χολέμπας, 60' Τοροσίδης / 24' Σανκαρέ, 45+3' Καπετάνος

Κόκκινες κάρτες: 45' Σηφάκης

Ανασκόπηση αγώνα

Βαλβέρδε VS Μασάδο

Με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το ματς στο Χάρκοβο κόντρα στην Μέταλιστ (0-1), παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Τζιμπούρ έμεινε στον πάγκο δίνοντας τη θέση του στον Ντιόγκο, ο Αμπντούν αντικατέστησε τον Φουστέρ, ο Χολέμπας έπαιξε αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου (ο Μαρκάνο ήταν στο κέντρο της άμυνας), ο Μοδέστο ξεκίνησε αντί του Ορμπάιθ και ο Ιμπαγάσα αντί του Μανιάτη.

Από την άλλη πλευρά, ο Μανουέλ Μασάδο, ξεκίνησε βασικό τον Μιχάλη Σηφάκη μετά από πολλούς μήνες απουσίας, ενώ παρέταξε μια αρκετά επιθετική ενδεκάδα. Καπετάνος, Ακόστα, Σολτάνι ήταν η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού σε επίσημο ματς (είχε παίξει σε φιλικό με τη φανέλα της Σαχτάρ).

Με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς της Ουκρανίας, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και έδειξαν αποφασισμένοι να τελειώσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη. Είχαν μάλιστα μια σπουδαία ευκαιρία με τον Ντιόγκο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αλλά έσωσε ο Σηφάκης και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Αυτό δεν πτόησε τους Πειραιώτες, αφού είχαν τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και πίεζαν τον Άρη στο μισό γήπεδο. Έφταναν μάλιστα με ευκολία προς την εστία του Σηφάκη, καθώς οι "κιτρινόμαυροι" τους είχαν δώσει πολύ χώρο, για να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ο Μαρκάνο έδειξε το δρόμο προς τη νίκη (1-0)

Φάσεις πολλές δεν είδαμε πάντως, μέχρι που φτάσαμε στο 18', όπου οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Έπειτα από κόρνερ και σέντρα του Ιμπαγάσα από τα αριστερά, ο Μαρκάνο πήρε αφύλαχτος την κεφαλιά εντός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη. Οι φιλοξενούμενοι και ιδιαίτερα ο Νέτο διαμαρτυρήθηκε για φάουλ πριν το κόρνερ, απ' όπου προήλθε το γκολ. Υπήρξε επαφή.

Το γκολ του Μαρκάνο, όχι μόνο δεν καθησύχασε τους Πειραιώτες, αλλά τους έδωσε και μεγαλύτερη ελευθερία, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Ο Ντιόγκο σέρβιρε δύο φορές στον Μιραλάς (21', 24'), όμως ο Βέλγος έχασε γκολ απ' αυτά που δεν χάνονται, σημαδεύοντας το δοκάρι στη δεύτερη περίπτωση.

Έτσι κύλησε το παιχνίδι μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, αφού οι "ερυθρόλευκοι" συνέχιζαν να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργώντας ευκαιρίες. Αποκορύφωμα ένα ψαλιδάκι του Μοδέστο στο 28' που έδιωξε ο Σηφάκης και κράτησε το 1-0. Όχι βέβαια για πολύ...

Πέναλτι, κόκκινη και 2-0

Στο 42' ο Σανκαρέ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή όμως ο Γιάχος έδειξε να συνεχιστεί το ματς, όμως στο 45' ο διαιτητής από την Χίο καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Αμπντούν από τον Σηφάκη, αποβάλλοντας τον Έλληνα πορτιέρο. Ο Αλγερινός ήθελε να αναλάβει την εκτέλεση, ο Βαλβέρδε του το αρνήθηκε, ο Χολέμπας έστησε την μπάλα και έγραψε το 2-0 απέναντι στον Άρη που έπαιζε πλέον με 10 παίκτες. Κι ενώ το ημίχρονο τελείωσε, δημιουργήθηκε μια ένταση, αφού ο Χολέμπας πήρε κίτρινη κάρτα, λόγω του πανηγυρισμού μπροστά από τον Βελλίδη, που άναψε λίγο τα αίματα. Η κυριαρχία πάντως του Ολυμπιακού ήταν καθολική, αφού οι Πειραιώτες είχαν 18 (!) τελικές, ενώ οι Θεσσαλονικείς μόλις μια!

Στην επανάληψη, τα δεδομένα ήταν τα εξής: Οι Πειραιώτες έριξαν στροφές και έκαναν συντήρηση δυνάμεων διατηρώντας βέβαια τον έλεγχο, ενώ οι παίκτες του Μανουέλ Μασάδο είχαν πολύ δύσκολο έργο, αφού έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και ήταν δύο γκολ πίσω στο σκορ.

Ο Μιραλάς βρήκε το γκολ (που έψαχνε) 3-0

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές, με τον Γιαννιώτα (55') και τον Σανκαρέ στο 61', που βέβαια δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ και έτσι δεν ξαναμπήκαν μέσα στο ματς. Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν το τρίτο γκολ και το πέτυχαν στο 69'. Ο Μακούν βρήκε με ωραία μπαλιά τον Μιραλάς και εκείνος απλά τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα, παίρνοντας εκδίκηση από την ατυχία του, για τις δύο προηγούμενες χαμένες φάσεις.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει τρεις αλλαγές προκειμένου να δώσει ανάσες στους παίκτες του (Μανιάτης, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Φεφτατζίδης πήραν τις θέσεις των Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Τοροσίδη) ενόψει του επαναληπτικού με την Μέταλιστ και του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ.

Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν μια ευκαιρία του Σολτάνι στο 81' να μειώσει στο σκορ και ένα σουτ του Φετφατζίδη, όμως τελικά το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

MVP

Δύσκολη επιλογή για ένα ματς που οι περισσότεροι παίκτες ήταν σε πολύ καλή μέρα. Ο Αμπντούν ήταν εξαιρετικός και ο πιο κινητικός αλλά έχασε ευκαιρίες, ο Μιραλάς το ίδιο αλλά σκόραρε και ο Ιμπαγάσα έφτιαξε το παιχνίδι της ομάδας του. Ούτε καν δίλημμα, έχουμε... τρίλημμα (δημιουργήσαμε νέα λέξη).

Αδύναμος κρίκος

Το μεγάλο αστέρι του Άρη και ο no1 κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες, είναι ο Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός επιθετικός ήταν άφαντος στο "Καραϊσκάκης", δεν ακούμπησε μπάλα και κατά συνέπεια οι "κιτρινόμαυροι" ήταν ακίνδυνοι. Μόλις μια τελική, στο πρώτο μέρος...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-3-2012 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις