Logo

Ο Ρονάλντο είπε το αντίο...



 
 

ronaldo_14-02-2011Είναι πλέον γεγονός... Ο Ρονάλντο, ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών που έχει αναδείξει το ποδόσφαιρο, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Έτσι, τα πολλά εκατομμύρια πιστών που τον λάτρεψαν δεν θα έχουν την ευκαιρία πλέον να τον δουν να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με τις περίτεχνες ενέργειές του.

Μετά τη συνέντευξή του στην εφημερίδα  "O Estado de Sao Paulo" όπου παραδέχτηκε ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, σήμερα Δευτέρα ήρθε και το οριστικό αντίο στα γήπεδα, με τον 34χρονο φορ να επισημοποιεί την απόφασή του μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Σάο Πάουλο, στα γραφεία της Κορίνθιανς.

"Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είμαι εδώ για να σας πω ότι ολοκληρώνω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ήταν πανέμορφη, θαυμάσια και συγκινητική, με πολλές ήττες και άλλες τόσες νίκες. Δεν θυμάμαι να είχα μόνο έναν εχθρό", ξεκίνησε τις δηλώσεις του το "φαινόμενο", ο οποίος υποστήριξε ότι οι πόνοι που ένιωθε τον ώθησαν να επισπεύσει την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους (σ.σ είχε συμβόλαιο με την Κορίνθιανς μέχρι το τέλος του 2011).

"Έβαλα νωρίτερα τίτλους τέλους στην καριέρα μου για αρκετούς λόγους που είναι σημαντικοί: όλοι ξέρουν τί έχω περάσει, στα δύο τελευταία χρόνια είχα διαδοχικούς τραυματισμούς που χτύπησαν και τα δύο γόνατά μου και αυτοί οι πόνοι που ένιωθα με ανάγκασαν να σταματήσω πιο νωρίς την καριέρα μου απ' ό,τι περίμενα".

Ο Ρονάλντο αποκάλυψε επίσης ένα παθολογικό πρόβλημα που του εμφανίστηκε την εποχή που ήταν παίκτης της Μίλαν, απαντώντας έτσι σε πολλούς που τα τελευταία χρόνια τον ειρωνεύονταν για τα παραπανίσια κιλά του.

"Τέσσερα χρόνια πριν στη Μίλαν, ανακάλυψα ότι υπέφερα από μία πάθηση που λεγόταν υποθυρεοειδισμός και η οποία έριχνε τον μεταβολισμό μου, και για την ελέγχω χρειαζόταν να καταναλώνω ορμόνες που δεν επιτρέπονται στο ποδόσφαιρο, θεωρούνται αναβολικά.

Πιστεύω ότι τώρα πολλοί από όσους είναι εδώ έχουν μετανιώσει που σχολίασαν ακόμα και με ειρωνικό τρόπο τα κιλά μου, όμως εγώ δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, ζητώ μόνο να καταλάβουν όλοι αυτό που εξηγώ στην τελευταία ημέρα της καριέρας μου".

Εν συνεχεία, ο Ρονάλντο ευχαρίστησε όλα τα άτομα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του αλλά και όλους εκείνους που συνάντησε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του στα γήπεδα.

"Ευχαριστώ όλες τις ομάδες στις οποίες έπαιξα, την Κρουζέιρο, την Αϊντχόφεν, τη Μπαρτσελόνα, την Ίντερ, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μίλαν.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν μαζί μου, που έκαναν προπόνηση μαζί μου, εκείνων που ήταν ηθικοί αντίπαλοι και εκείνων που ήταν λιγότερο. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές με τους οποίους μοιράστηκα μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες.

Ευχαριστώ σε εκείνους που με υποστήριξαν, τους χορηγούς, ιδιαίτερα τη Nike που ήταν πάντα μαζί μου από τότε που ήμουν 17 ετών, η οποία πίστεψε σε μένα και με στήριξε σε όλη την καριέρα μου.

Ξέρω σίγουρα ότι θα έχουμε κοινή διαδρομή και σε άλλα θέματα από εδώ και πέρα".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:sport24


Τελευταίες Ειδήσεις