Logo

"Ασθενές" φύλο οι άνδρες απέναντι στο κρυολόγημα !



 
 

kriologima_andres_14-02-2011Ποιο είναι τελικά το «ασθενές» και ποιο το «ισχυρό» φύλο; Μια νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα και αποκαλύπτει πως οι άνδρες είναι πολύ πιο ευάλωτοι στο κρυολόγημα…

Αρκεί να τους πιέσει λίγο παραπάνω ο διευθυντής, να συγκρουστούν με έναν συνάδελφο ή να αγχωθούν για κάποιο deadline.

Αυτά και μόνο αρκούν σύμφωνα με τους επιστήμονες για να ρίξουν έναν άνδρα στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό, πονόλαιμο και ενοχλητικό συνάχι καθώς αποκαλύφθηκε, πως το λεγόμενο «ισχυρό» φύλο, οι άνδρες, είναι πολύ πιο ευάλωτοι σε κρυολογήματα αν αισθανθούν πίεση στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ατζού στη Νότια Κορέα, μελέτησαν μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων, από 40 εταιρείες, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνθήκες εργασιακής πίεσης. Μετά από έξι μήνες, οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν αν είχαν κρυολογήσει το προηγούμενο τετράμηνο.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που ένιωθαν στρες στη δουλειά τους, ήταν πολύ πιθανότερο (74%) σε σχέση με τις γυναίκες να έχουν κρυολογήσει, γεγονός που αποτελεί ένδειξη μεγαλύτερης κατάπτωσης του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Οι γυναίκες, αντίθετα, φαίνεται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα (γκρινιάζοντας επίσης πολύ λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες…) σε ανάλογες συνθήκες στρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι άνδρες υπερεκτιμούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος σε σχέση με τις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που είναι ήδη γνωστό, ότι οι γυναίκες μιλάνε στους γιατρούς και στους γύρω τους με διαφορετικό τρόπο για το κρυολόγημά τους σε σχέση με τους άνδρες, παραπονούμενες πολύ λιγότερο.

Από εργασιακής πλευράς, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανότερο στη δουλειά τους οι άνδρες να αντιδρούν χειρότερα (και να απουσιάζουν συχνότερα) σε σχέση με τις γυναίκες, εξαιτίας κρυολογημάτων που σχετίζονται κατά βάθος με το άγχος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:click@life


Τελευταίες Ειδήσεις