Logo

Δ. Βερβεσός: ''Δεν υπάρχουν προδότες στο Δ.Σ.Α.''



 
 

vervesos_15-2-2011«Δεν οδηγήσαμε τον κλάδο σε υποχώρηση. Δεν υπάρχουν ούτε πουλημένοι ούτε προδότες. Αλλά δεν θα οδηγήσουμε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σε μια νέα ήττα ! »

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε σήμερα Τρίτη ο υποψήφιος πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» Δημήτρης Βερβεσός στους δικηγόρους της περιφέρειας.

Οι τελευταίοι καταγγέλλουν τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς, ότι δεν συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, διότι συντάχθηκαν με την κυβέρνηση στα σχέδια για το  «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος.

«Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε κανένα φιλοκυβερνητισμό . Είμαστε σε δημοκρατία και ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά το να πετάμε το ανάθεμα στον άλλο δεν είναι λύση» ,είπε ο κ. Βερβεσός.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι δικηγόροι πέτυχαν τα πιο πολλά από αυτά που είχαν θέσει ως «κόκκινες γραμμές», όταν τέθηκε το ζήτημα του μνημονίου και ως επακόλουθό του το λεγόμενο «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι με βάση το νομοσχέδιο, που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, τα περισσότερα από τα αιτήματα του δικηγορικού κόσμου έγιναν δεκτά.

Ειδικότερα, στο δικηγορικό περιβάλλον του αύριο, που θα διαμορφώσουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις :

*Επιτρέπεται η διαφήμιση, αλλά παράλληλα θα υπάρχει κώδικας δεοντολογίας, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους.

*Δεν καταργούνται τα ελάχιστα όρια των αμοιβών, αλλά επαναπροσδιορίζονται. Συνεπώς διατηρούνται οι νόμιμες αμοιβές, τις οποίες οι δικηγόροι θα μπορούν να τις αξιώνουν και δικαστικώς.

*Διατηρείται η προείσπραξη, η παρακράτηση υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και πόρων, ενώ τα ποσά των παρακρατήσεων θα τα καταθέτουν οι ίδιοι οι δικηγόροι.

*Διατηρείται και η παράσταση στα συμβόλαια.

*Καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί.

«Σέβομαι τις απόψεις των δικηγόρων της περιφέρειας», υπογράμμισε ο κ. Βερβεσος και πρόσθεσε : «αλλά δεν μπορούμε να είμαστε η μόνη χώρα στην
Ευρώπη που  υφίστανται γεωγραφικοί περιορισμοί
».

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως ο Πειραιάς και η Αθήνα δεν ακολουθούν τυχαία μια διαφορετική στάση από τους δικηγόρους της περιφέρειας και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπορούσαν οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά να ακολουθούν σε μια πολυήμερη απεργία. Θα υπήρχε σαφής κίνδυνος να χάσουμε ορισμένα πράγματα που είχαμε πετύχει. Δεν μπορούμε να οδηγούμε αδιέξοδα κλάδους σε απεργιακές κινητοποιήσεις»

Σημειώνεται, ότι όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Βερβεσός αναλύοντας το πρόγραμμα και τους στόχους της «Αλληλεγγύης Δικηγόρων» για την προσεχή τριετία.  

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Βερβεσός παρουσίασε τα μέλη του συνδυασμού του καθώς και επιτροπή από επιφανείς εκπροσώπους του δικηγορικού κόσμου της Αθήνας οι οποίοι «συστρατεύονται», όπως είπε, με την «Αλληλεγγύη Δικηγόρων».

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι που θα συνδράμουν για την επίτευξη των στόχων του συνδυασμού είναι οι : Τούλα Αλεξίου, Ανδριάννα ΜαριέτηΚατσαούνη, Γιάννης Κορκόβελος, Αριστείδης Οικονομίδης, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, Νότα Παπαδοπούλου, Γιώργος Πρασιανάκης, Γιάννης Τομαράς και Σωτήρης Φέλιος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις