Logo

Coca – Cola: Η μυστική συνταγή !



 
 

cccl_16-2-2011Η συνταγή της Coca - Cola κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από την έναρξη της επιχείρησης, για περισσότερα από 120 χρόνια.

Ωστόσο, Αμερικανικός ραδιοφωνικός σταθμός δήλωσε ότι ανακάλυψε το μυστικό για το ελιξίριο της κολοσσιαίας εταιρείας.

 

 

Από το “This American Life”, ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Σικάγο, υποστήριξαν ότι ανακάλυψαν ένα άρθρο του 1979 σε  εφημερίδα της Ατλάντα, στην οποία περιέχεται αυτό που πιστεύουν ότι είναι ένα αξιόπιστος κατάλογος των συστατικών της Coca - Cola. Ο κατάλογος αυτός, περιλαμβάνει συστατικά όπως ζάχαρη, χυμός λεμονιού, βανίλια, καραμέλα και πορτοκάλι.

Ο  Άιρα Γκλας, ένας εκ των παρουσιαστών της ραδιοφωνικής εκπομπής, δήλωσε ότι εκείνος ανακάλυψε τη λίστα και σημείωσε ότι στη σελίδα 2Β της έκδοσης του 1979, υπήρχε μια φωτογραφία για μια παλιά συνταγή των φαρμακοποιών.

Η Coca-Cola αρχικά πουλιόταν από τα φαρμακεία, καθώς η συνταγή της εφευρέθηκε από τον Τζον Πέμπερτον, έναν φαρμακοποιό. Έκτοτε, φυλάσσεται από την εταιρεία (από το 1886), ενώ φημολογείται ότι βρίσκεται κλειδωμένη σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στην Ατλάντα.

Ωστόσο χθες,  η εταιρεία αρνήθηκε ότι η φόρμουλα με τα συστατικά που βρήκε η Γκλας είναι η ίδια με εκείνη που χρησιμοποιεί για την παρασκευή της Coca - Cola.

«Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προσπαθήσει να βρουν τη μυστική συνταγή μας. Όσο κι αν προσπάθησαν όμως, δεν κατάφεραν ποτέ να την ανακαλύψουν, γιατί υπάρχει μόνο μία αυθεντική συνταγή», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Κέρι Τρέσλερ.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρόσφατος θόρυβος που ξέσπασε γύρω από τα συστατικά του συγκεκριμένου προϊόντος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα έξυπνο διαφημιστικό κόλπο της εταιρείας...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις