Logo

Πλυντήριο μαύρου χρήματος ο ΟΠΑΠ;



 
 

mavro_xrima_16-02-2011Καρτέλ ναρκωτικών και κυκλώματα σωματεμπόρων, χρησιμοποιούν τον ΟΠΑΠ για να ξεπλένουν “μαύρο χρήμα”!

Τη διαπίστωση αυτή είχε κάνει το 2009 η Επιτροπή για την καταπολέμηση των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ωστόσο, παρά τη σοβαρή επισήμανση η Πολιτεία αρνείται μέχρι σήμερα να υλοποιήσει την πρόταση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Στέλιου Γκρόζου, για την καθιέρωση ονομαστικής συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

Το θέμα επανήλθε τούτες τις μέρες στην επικαιρότητα, μετά από σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, την οποία ο ΟΠΑΠ με ανακοίνωσή του κατηγορεί ότι τάσσεται υπέρ των παράνομων εταιρειών στοιχημάτων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα κίνητρα έχουν πολύ μικρή σημασία.

Η έκθεση της Επιτροπής, η οποία είχε συζητηθεί μάλιστα και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ανέφερε κατά λέξη: «Μέσω υπαλλήλων του ΟΠΑΠ, ιδιοκτητών πρακτορείων ΠΡΟΠΟ και με τη βοήθεια διάφορων μεσαζόντων, αγοράζονται από τους πραγματικούς τυχερούς κερδισμένα δελτία του Τζόκερ, του Λόττο και του στοιχήματος, τα οποία δικαιολογούν έσοδα από διακίνηση ναρκωτικών και ροζ κυκλωμάτων».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Αλέκου Αγγελόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί στον πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ που είχε συνταχθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση το διάστημα 2002 – 2003 κατάφερε να νομιμοποιήσει,  μέσω του ΟΠΑΠ, τεράστια χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τη μεταφορά με τα πλοία του,  τόνων κοκαΐνης.

Αυτό το κατάφερε αγοράζοντας από τους πραγματικούς τυχερούς χιλιάδες κερδισμένα δελτία (Λόττο, Πρότο, Τζόκερ, Πάμε Στοίχημα) τα οποία είχαν συμπληρωθεί σε 400 περίπου πρακτορεία όλης της χώρας!

Το λόγο πλέον τον έχει ο αρμόδιος υπουργός, αφού η σιωπή κάποιες φορές μπορεί να εκληφθεί και ως συνενοχή…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις