Logo

΄Αρσεναλ - Μπαρτσελόνα 2 - 1



 
 

Arsenal-Bartsa_17-2-2011Με εντυπωσιακή ανατροπή στα τελευταία λεπτά η Άρσεναλ νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο σε ένα εξαιρετικό ματς, έτσι όλα είναι ανοικτά εν όψει Βαρκελώνης .

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο 26' με τον Νταβίντ Βίγια από την ασίστ του Λιονέλ Μέσι και φαινόταν πως τελικά θα έπαιρναν αυτό που ήθελαν στην Αγγλία, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι με πανέξυπνο σουτ στην κλειστή γωνία του Βαλντές ισοφάρισε στο 78' και πέντε λεπτά αργότερα ο Αντρέι Αρσάβιν ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Άρσεναλ, ενώ στην ρεβάνς λόγω καρτών δεν θα παίξει ο Ζεράρ Πικέ.

Aρσεναλ - Μπαρτσελόνα 2-1

Σκόρερς: 78' Φαν Πέρσι, 83' Αρσάβιν / 26' Βίγια

Γήπεδο: "Έμιρεϊτς Στέιντιουμ", Λονδίνο

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν δημιούργημα του Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Ρόμπιν φαν Πέρσι αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Ολλανδός έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ και απέκρουσε δύσκολα ο Βίκτορ Βαλντές.

Σπουδαία ήταν και η πρώτη ευκαιρία της Μπαρτσελόνα στο 15', με τον Βίγια να βγάζει μόνο τον Μέσι από αριστερά τον Αργεντινό να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Στσέζνι και να κάνει "σκαφτό" πλασέ στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από την ρίζα του αριστερού του δοκαριού.

Στο 25' ήταν η σειρά της Άρσεναλ να απειλήσει ξανά με το Φάμπρεγκας και πάλι να κάνει εξαιρετική πάσα, αλλά τον Αμπιντάλ να προλαβαίνει και να διώχνει προ του Φαν Πέρσι.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με τον Νταβίντ Βίγια να πλασάρει ιδανικά τον Στσέζνι στο τετ-α-τετ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά την μοναδική ασίστ του Λιονέλ Μέσι.

Στο 29' ο Φαν Πέρσι βρέθηκε σε καλή θέση και πάλι, αλλά αστόχησε σε σουτ από αριστερά της περιοχής, ενώ δεν υπήρξε κάποια άλλη σπουδαία φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρά μόνο κάποιες καλές προσπάθειες του Μέσι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος οι "κανονιέρηδες" μπήκαν δυναμικά και πίεσαν για την ισοφάριση, με τον Φαν Πέρσι να απειλεί αρχικά στο 55', αλλά να είναι τελικά πολύ άστοχος σε σουτ από καλή θέση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μέσι από κοντά αστόχησε σε μία φάση που ήταν οφ-σάιντ, αλλά δεν δόθηκε, ενώ συνέχισε η Άρσεναλ την πίεση και τελικά δικαιώθηκε.

Στο 78' ο Κλισί από αριστερά έκανε εντυπωσιακή πάσα με το δεξί στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος στην περιοχή πλάγια από αριστερά αυτήν την φορά δεν αστόχησε και πέτυχε ένα πανέξυπνο τέρμα για την ισοφάριση.

Ο Ολλανδός σούταρε με το αριστερό στην κλειστή γωνία του Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος ξαφνιάστηκε και φυσικά φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε.

Η ανατροπή για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ολοκληρώθηκε στο 83' με τον Σαμίρ Νασρί δημιουργό και τον Αντρέι Αρσάβιν εκτελεστή.

Ο Νασρί έφυγε από δεξιά στην αντεπίθεση, κλείστηκε και δεν σούταρε, ενώ δεν έδωσε πάσα στον Φαν Πέρσι που ήταν στο πέναλτι και περίμενε τον Αρσάβιν που ερχόταν από πίσω. Ο Ρώσος πήρε την πάσα στο κατάλληλο σημείο και σούταρε στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές για δεύτερη φορά σε 5 λεπτά για το 2-1.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Εμπουέ, Κοσιελνί, Ντζουρού, Κλισί, Σονγκ (68' Αρσάβιν), Γουΐλσιρ, Φάμπρεγκας, Νασρί, Γουόλκοτ (77' Μπέντνερ), Φαν Πέρσι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Αμπιντάλ, Μάξουελ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (89' Αντριάνο), Πέδρο, Μέσι, Βίγια (68' Σεϊντού Κεϊτά).

*Στον πάγκο για την Άρσεναλ έμειναν οι Αλμούνια, Σκιλασί, Γκιμπς, Ντενίλσον και Ροζίτσκι, ενώ στον πάγκο για την Μπαρτσελόνα έμειναν οι Χοσέ Πίντο, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Μαστσεράνο, Άφελαϊ και Μπόγιαν

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:sport24


Τελευταίες Ειδήσεις