Logo

Ρόμα - Σαχτάρ 2 - 3



 
 

shakhtar_17-2-2011Η Σαχτάρ απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους "8", καθώς νίκησε με 3-2 την Ρόμα μέσα στην Ιταλία, αν και βρέθηκε να χάνει.

Με το τυχερό γκολ του Περότα προηγήθηκε η Ρόμα στο 28' και επίσης με τυχερό τέρμα του Ζάντσον απάντησε ένα λεπτό αργότερα η Σαχτάρ.

Οι Ουκρανοί πριν το ημίχρονο ολοκλήρωσαν την ανατροπή και προηγήθηκαν μάλιστα με 3-1 χάρη στα τέρματα των Ντόουγκλας Κόστα και Λουΐζ Αντριάνο, ενώ ο Μενέζ απλά μείωσε στο 61' για το τελικό 2-3.

Ρόμα - Σαχτάρ 2-3

Σκόρερς: 28' Περότα, 61' Μενέζ / 29' Ζάντσον, 36' Ντόουγκλας Κόστα, 41' Λουΐζ Αντριάνο

Γήπεδο: "Ολίμπικο", Ρώμη

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν πιο δυναμικά στην Ρώμη και απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Ζάντσον στο 6' να κοντράρει στον Ρίισε και αυτό του Ρατ στο 8' να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πολύ κοντά στο γκολ πάντως έφτασε πρώτη η Ρόμα στο 21' με τον Νικολάς Μπουρντίσο να πιάνει κοντινή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Τότι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μέσα σε δύο λεπτά σκόραραν και οι δύο ομάδες, αμφότερες με την βοήθεια της τύχης.

Συγκεκριμένα, ο Περότα άνοιξε το σκορ στο 28' με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Ταντέι, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού χτύπησε στο σώμα του Ρατ.

Στο 29' αμέσως μετά την σέντρα ο Ζάντσον σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από κόντρα σε 2 αμυντικούς, έτσι ο Ντόνι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και την παρακολούθησε ξαπλωμένος να πηγαίνει στα δίχτυα του.

Μόλις 7 λεπτά αργότερα η Σαχτάρ ολοκλήρωσε την ανατροπή με το καταπληκτικό αριστερό σουτ του Ντόουγκλας Κόστα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί "γάμα" του πορτιέρο των "τζαλορόσι".

Μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς ξανά στα ίσα έχασε Βούτσινιτς στο 41', αλλά ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε το 1-3 από το τραγικό λάθος του Τζον Άρνε Ρίισε.

Ο Νορβηγός έπεσε κάτω μόνος του κοντά στην αριστερή πλάγια γραμμή και ο Ντόουγκλας Κόστα πήρε την μπάλα, έκανε την ασίστ στον Λουΐζ Αντριάνο, ο οποίος τελείωσε άψογα την φάση και με πλασέ πέτυχε το 3ο γκολ της Σαχτάρ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Μετά από ένα τέταρτο χωρίς μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόμα κατάφερε να μειώσει σε 2-3 με εκπληκτικό γκολ του Ζερεμί Μενέζ.

Ο διεθνής Γάλλος μεσοεπιθετικός "εκτέλεσε" τον Πιατόβ με εντυπωσιακό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στο 73' ο Μχιταριάν είχε καλό σουτ για τους φιλοξενούμενους και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Ρόμα πίεσε, προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει έστω, παρά και την είσοδο του Μποριέλο στο ματς, ενώ λόγω καρτών θα στερηθεί στην ρεβάνς τους Μενέζ και Κασέτι.

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Κασέτι, Νικολάς Μπουρντίσο, Μεξές, Ρίισε (46' Καστελίνι), Ντε Ρόσι, Περότα, Ταντέι, Μενέζ, Τότι, Βούτσινιτς (68' Μποριέλο).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Μχιταριάν (78' Βίτσενετς), Χούμπσμαν, Ζάντσον (85' Άλεξ Τεϊσέιρα), Ντόουγκλας Κόστα (66' Εντουάρντο), Ουΐλιαν, Λουΐζ Αντριάνο.

*Στον πάγκο για την Ρόμα έμειναν οι Λόμποντ, Ζουάν, Φάμπιο Σιμπλίσιο, Γκρέκο και Μπρίγκι, ενώ στον πάγκο για την Σαχτάρ έμειναν οι Χουντζαμόβ, Στεπανένκο, Ιστσένκο και Κιζόβ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2011 από directNEWS. gr πηγή:sport24


Τελευταίες Ειδήσεις