Logo

Ημιυπαίθριοι: Τα μάζεψαν... σαν βρεγμένες γάτες



 
 

imiipethrioi_17-02-2011Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, από την εξαπάτηση των φορολογούμενων πολιτών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω το νέο χαράτσι για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο και του ζήτησε να πάρει αμέσως πίσω τη σχετική εγκύκλιο.

Πράγματι ο κ. Γ. Ντόλιος λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Ανακαλείται εξ ολοκλήρου η συγκεκριμένη εγκύκλιος, ενόψει νομοθετικής ρύθμισης που θα αναληφθεί και θα καταργεί ή θα απαγορεύει, την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των δημοτικών τελών».

Το πρωί της Πέμπτης είχε προηγηθεί ένα πρωτοφανές αλαλούμ ασυνεννοησίας μεταξύ των   υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος  αφού η “εγκύκλιος Ντόλιου” ανάγκαζε 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων να καταβάλουν τέλη ακίνητης περιουσίας και μάλιστα με αναδρομική ισχύει.

Όταν όμως είχαν κληθεί να νομιμοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους πληρώνοντας επιπλέον χρηματικό ποσό στις εφορίες η κυβέρνηση τους είχε διαβεβαιώσει ότι δεν επρόκειτο να επιβάλει κανέναν νέο φόρο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις