Logo

Αλλαγές στο άρθρο για τις δικηγορικές εταιρείες



 
 

dikigoroi_17-02-2011Αποδεκτό έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, το αίτημα που διατυπώθηκε απ' όλες τις πτέρυγες της Βουλής, για την αποτροπή δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα μέσω παραρτημάτων.

Ο κ. Σαχινίδης ανακοίνωσε αλλαγή στο σχετικό άρθρο 6 του νομοσχεδίου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας («κλειστά» επαγγέλματα), προβλέποντας πλέον, πως οι δικηγορικές εταιρείες θα μπορούν να συστήνονται μονάχα από μέλη του ιδίου Δικηγορικού Συλλόγου  και όχι και από μέλη διαφορετικών Δικηγορικών Συλλόγων, όπως επέτρεπε η αρχική ρύθμιση.

Η ρύθμιση που άλλαξε προέβλεπε συγκεκριμένα ότι: «Δύο ή περισσότεροι δικηγόροι, μέλη του ίδιου ή διαφορετικών δικηγορικών συλλόγων, μπορούν να συστήσουν Αστική Επαγγελματική Δικηγορική Εταιρεία, με σκοπό την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σε τρίτους και τη διανομή των συνολικών καθαρών αμοιβών, που θα προκύψουν από τη δραστηριότητά τους αυτή».

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό πραγματοποιούν πολυήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους όλοι σχεδόν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της περιφέρειας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις