Logo

ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1



 
 

paok_17-2-2011Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας "έσπασε" το φετινό ευρωπαϊκό αήττητο της Τούμπας επικρατώντας με 1-0 και είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Europa League. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα αλλά μετά το γκολ των Ρώσων (29') εξαφανίστηκε!

Ένας κυρίαρχος ΠΑΟΚ για 20' και εξαφανισμένος για 25' μας κάνουν... 0-1 στο α' ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα με την βοήθεια της "καυτής" Τούμπας, ωστόσο έλλειπε η ουσία (το γκολ). Η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε στη συνέχεια και στις πρώτες τις επισκέψεις στην εστία του Δικεφάλου άνοιξε το σκορ (29' Νέτσιντ) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια βλέποντας τον Κώστα Χαλκιά να την κρατάει στο ένα τέρμα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έκαναν τρεις αναγκαστικές αλλαγές (Χαλκιάς, Βιτόλο, Ίβιτς), οι Ρώσοι έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να κρατήσουν το 0-1 και η ιστορία έγραψε την πρώτη ευρωπαϊκή φετινή ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά από 5 αγώνες κόντρα σε Άγιαξ, Φενέρ, Ντιναμό, Βιγιαρεάλ και Μπριζ. Και η υπόθεση πρόκριση πια να φαντάζει μακρινό όνειρο που πρέπει να διεκδικήσει ο Δικέφαλος στην παγωμένη Μόσχα

Η μάχη των πάγκων

Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1  και τον Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια που ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε από το ματς με τον Πανιώνιο. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο με αμυντικά χαφ μαζί μετά από καιρό τους Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία. Η τριάδα μπροστά τους είχε τους Βιεϊρίνια (αριστερά) Ίβιτς (κέντρο) και Τσουκαλά (δεξιά) με μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη.

Στην αντίπερα όχθη ο Λεονίντ Σλούτσκι επέλεξε ένα 3-5-2 με τους Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ και Ιγκνασέβιτς στην άμυνα. Από τα αριστερά έβαλε τον Σεμπέρας και μπροστά του τον Κάουνα και από τα δεξιά αντίστοιχα τους Ναμπάμπκιν και Τόσιτς. Ο Μαμάεβ είχε ένα πιο ελεύθερο ρόλο σαν δεκάρι, ενώ μπροστά του ήταν το επιθετικό δίδυμο των Νέτσιντ και Ντουμπιά.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισαν οι Κρέσιτς, Ελ Ζαρ, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Αθανασιάδης, Σαβίνι και Αρίας ενώ για την ΤΣΣΚΑ μόνο 5 παίκτες: Οι Τσεπτσούγκοβ, Α. Μπερεζούτσκι, Ντζαγκόεβ, Αλντονίν και Ράχιμιτς καθώς οι Χόντα και Βάγκνερ Λοβ δεν μπήκαν αποστολή αν και βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Η Τούμπα έδωσε φόρα στον ΠΑΟΚ...

Με την κατάμεστη και "καυτή" Τούμπα να δίνει για άλλη μια φορά το σύνθημα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3' δημιούργησε την πρώτη καλή φάση με τον Τσιρίλο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Η συνέχεια ήταν παρόμοια με τον Βιεϊρίνια να δοκιμάζει από μακρυά απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 11' και τον Ακινφέεβ να απομακρύνει στη δεξιά του γωνία.

Ο τερματοφύλακας και αρχηγός των Ρώσων είπε όχι και στον Σαπλιγγίδη στο επόμενο λεπτό διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Έλληνα στράικερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ίβιτς με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ ενώ στο 15' ο Βιεϊρίνια έκανε μια από τις γνωστές του επελάσεις από αριστερά όμως το γύρισμά του προς τον Τσουκαλά απομακρύνθηκε από τους Ρώσους.

...αλλά ο Νέτσιντ του την έκοψε!

Με την ΤΣΣΚΑ να ξεπερνάει ανώδυνο το πρώτο πολύ καλό εικοσάλεπτο του ΠΑΟΚ, ο αγώνας ισορρόπησε δίνοντας την ευκαιρία στους Ρώσους δειλά δειλά να κάνουν τις πρώτες τους επισκέψεις στην εστία του Χαλκιά. Και μια του κλέφτη στο 23' (σέντρα-σουτ του Κάουνα από αριστερά, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια), δυο το κλέφτη στο 26' (από κοντά ο ξεμαρκάριστος Τόσιτς σουτάρει άουτ) τρεις και το... γκολ για την ΤΣΣΚΑ.

Λίγο πριν το μισάωρο (στο 29' για την ακρίβεια), ο Σενίκοβ σεντράρει από αριστερά, ο Νέτσιντ κοντρολάρει με το στήθος και με το αριστερό στέλνει την μπάλα στην εστία του Κώστα Χαλκιά γράφοντας το 0-1 και... κόβοντας την φόρα του Δικεφάλου.

Η Τούμπα (πέρα από τους οργανωμένους) σίγησε, ο ΠΑΟΚ αποδιοργανώθηκε και ευτυχώς που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν σε καλή κατάσταση ο Χαλκιάς και κράτησε το σκορ στο 0-1. Στο 38' ο Έλληνας πορτιέρο απομάκρυνε με τα πόδια το σουτ του Ντουμπιά...

...ενώ σταμάτησε στη συνέχεια δύο φορές τον Νέτσιντ, μία στο 42' όταν μπλόκαρε σταθερά την μπάλα και άλλη μία στο 43', στην καλύτερη στιγμή της ΤΣΣΚΑ για ένα δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα.

Αναγκαστικές αλλαγές στην επανάληψη...

 
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε κάτω από τα δοκάρια τον Κρέστις, καθώς ο Κώστας Χαλκιάς αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις στο τραυματισμένο του πόδι. Άλλη μια αναγκαστική αλλαγή στο 57' ήταν ό,τι θυμόμαστε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Ο Βιτόλο δεν μπόρεσε να βγάλει το ενενηντάλεπτο, ο Ελ Ζαρ μπήκε στη θέση του και πήγε στα δεξιά του κέντρου με τον Τσουκαλά να γίνεται ο παρτενέρ του Γκαρσία στα αμυντικά χαφ.  

Κάπου εκεί ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς, καθώς σε στημένη φάση ο Ελ Ζαρ βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ στην πρώτη του επαφή μαζί της.

Στο 70' Μάκης Χάβος έκανε και την τρίτη του αναγκαστική αλλαγή με τον Ίβιτς να αφήνει τη θέση του στον Αθανασιάδη, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Λίγο νωρίτερα (66'), η ΤΣΣΚΑ απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη με ατομική ενέργεια του Ντουμπιά.

...με τους χαλαρούς Ρώσους να κρατούν τη νίκη  

Ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ μπήκε με στόχο να κρατήσει το πολυπόθητο "διπλό" και τα κατάφερε σε ένα 45λεπτο χωρίς πολλές συγκινήσεις.  

Με ελάχιστες για την ακρίβεια, όπως αυτή στο 77' και την διπλή ευκαιρία των Ρώσων με τον Κρέσιτς να σταματάει τον Ντουμπιά και στην στην επαναφορά τον Νέτσιντ με γυριστό σουτ να στέλνει την μπάλα άουτ.

Λίγο πριν το φινάλε (84') ήρθε και η τελευταία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με "δράστη" και πάλι τον Ελ Ζαρ, το σουτ του οποίου σταμάτησε ο Ακινφέεβ.

To φύλλο αγώνα  
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (46' Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο (57' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς, Ίβιτς (70' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης

 
ΤΣΣΚΑ Μ. (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σεμπέρας, Σενίκοβ, Μαμάεβ, Ναμπάμπκιν, Κάουνα (66' Αλντονίν), Τόσιτς (90+2' Α. Μπερεζούτσκ), Ντουμπιά (85' Ντζαγκόεβ), Νέτσιντ  

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)  

Γκολ: 29' Νέτσιντ

Κίτρινες Κάρτες: 90+1' Βιεϊρίνια / 31' Ναμπάμπκιν, 57' Μαμάεβ

Κόκκινες Κάρτες: -

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις