Logo

Σε απεργία και οι δικηγόροι της Αθήνας



 
 

vervesos_18-2-2011Σε απεργία κατεβαίνουν και οι δικηγόροι της Αθήνας, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης – όπως φάνηκε από την τροποποίηση του άρθρου για τις δικηγορικές εταιρείες - να κατευνάσει τις αντιδράσεις του δικηγορικού κόσμου για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Από την πλευρά της η «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» και ο υποψήφιος πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δημήτρης Βερβεσός χαρακτηρίζουν την τροποποίηση του επίμαχου άρθρου ως «θετική εξέλιξη».

Δηλώνουν, ωστόσο, ότι πρέπει «να αποτραπεί η  ίδρυση και λειτουργία πολυεπαγγελματικών εταιριών» .

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή, οι δικηγόροι της πρωτεύουσας θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου 2011, η οποία έχει κηρυχθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Δ.Σ.Α. αναφέρονται τα εξής: «Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, οι Δικηγόροι της Αθήνας απέχουν από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που πλήττουν τους Δικηγόρους αλλά και τους λοιπούς Έλληνες πολίτες και ιδίως τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις, όπως ευθέως δοκιμάζονται οι συνταξιούχοι.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ευαίσθητος δέκτης των ανησυχιών της κοινωνίας, στάθηκε πρωτοπόρος κι αυτή τη φορά καταθέτοντας πρώτος προσφυγή κατά του Μνημονίου, που θίγει την εθνική κυριαρχία, προσβάλλει το Σύνταγμα και τα εξ αυτού εκπορευόμενα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, καταλύοντας ουσιαστικά το κοινωνικό κράτος, το Κράτος Δικαίου

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» Δ. Βερβεσός εκφράζει την ικανοποίησή του για την τροποποίηση του άρθρου 6 του νομοσχεδίου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, ώστε οι δικηγορικές εταιρείες  να συστήνονται μονάχα από μέλη του ιδίου Δικηγορικού Συλλόγου και όχι και από μέλη διαφορετικών Δικηγορικών Συλλόγων, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Ο κ. Βερβεσός και η «Αλληλεγγύη Δικηγόρων», συγκεκριμένα, δηλώνουν, ότι :

εμμένουμε στις πάγιες θέσεις μας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ο αυστηρά προσωπικός χαρακτήρας των δικηγορικών εταιρειών και ότι πρέπει να αποτραπεί η  ίδρυση και λειτουργία πολυεπαγγελματικών εταιριών»

ζητάμε έκπτωση από το συντελεστή Φ.Π.Α. του 23% στη χαμηλότερη κλίμακα και την κλιμάκωση της φορολογίας ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα».

Επιπλέον, προσθέτουν, δεν έχουν παραβιασθεί οι « κόκκινες γραμμές», που είχαν τεθεί από το δικηγορικό κόσμο, καθώς με το επίμαχο νομοσχέδιο « διατηρούνται ζωτικά για τον κλάδο ζητήματα, όπως :

*Τα ελάχιστα όρια των αμοιβών, οι οποίες δεν καταργούνται αλλά επαναπροσδιορίζονται..

*Η προείσπραξη και η παρακράτηση υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και πόρων, που  διατηρούνται, και

Η παράσταση δικηγόρων στα συμβόλαια, που  παραμένει »

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις