Logo

Γενική απεργία την Τετάρτη



 
 

apergia_22-02-2011Παραλύει σήμερα Τετάρτη ολόκληρη η χώρα, λόγω της συμμετοχής πολλών επαγγελματικών κλάδων στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενες για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και υπαγορεύονται από το μνημόνιο και την τρόικα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Στην σημερινή γενική απεργία παίρνουν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.

Συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στην Υγεία και συγκεκριμένα νοσοκομειακοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί.

Στη Θεσσαλονίκη ανοιχτά θα είναι το πρωί της Τετάρτης μόνο τα φαρμακεία ασφαλείας, ενώ από τις 2.30 μ.μ. και μετά θα λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία, δηλαδή εκείνα που περιλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Απεργούν ακόμη από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι.

ploia-_22-02-2011Εξάλλου, στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα:

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία. Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα λειτουργήσει ο ΗΣΑΠ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Μετρό, ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο , λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ Το τραμ θα κινηθεί από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) .

Σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων προχωρούν αύριο οι αεροπορικές εταιρείες, Aegean Airlines και Olympic Air, εξαιτίας της στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Το διάστημα αυτό, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2011από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki


Τελευταίες Ειδήσεις