Logo

Αγνώριστος ο πλανήτης μας σε 40 χρόνια !



 
 

rth_23-2-2011«Ο κόσμος μας θα μπορούσε να γίνει “αγνώριστος” μέχρι το 2050 χάρη στον ανταγωνισμό για τους λιγοστούς πόρους, την επέκταση και τη συνεχόμενη αύξηση του πληθυσμού μας».

Την προειδοποίηση αυτή έκαναν την Τρίτη οι επιστήμονες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης.

«Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε έναν πληθυσμό που αναμένεται να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια μέχρι το εν λόγω έτος, θα πρέπει να παράγουμε τόσα τρόφιμα για τα επόμενα 40 χρόνια, όσο αυτά που έχουμε παράγει τα τελευταία 8.000 χρόνια μαζί», δήλωσε ο Jason Clay του World Wildlife Fund.

«Περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερα χρήματα, περισσότερη κατανάλωση, αλλά ο ίδιος πλανήτης», είπε ο Clay στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, το οποίο αναφέρει ότι όσο οι άνθρωποι βγάζουν περισσότερα χρήματα, τόσο περισσότερο κρέας καταναλώνουν.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, χρειάζονται περίπου επτά κιλά δημητριακών για την παραγωγή ενός κιλού κρέατος, ενώ και τα εισοδήματα αναμένεται να τριπλασιαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο - στα αναπτυσσόμενα έθνη μάλιστα, αναμένεται να πενταπλασιαστούν - μέσα στα επόμενα 40 χρόνια!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις