Logo

Champions League: Η επανάληψη του τελικού



 
 

champions_league_23-02-2011Η Ίντερ υποδέχεται την Μπάγερν στο... ντεζαβού του περσινού τελικού, ενώ η Μαρσέιγ φιλοξενεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επιστρέφει σε νοκ άουτ φάση μετά από 18 χρόνια.

Ντεζαβού... Μαΐου

Το ζευγάρι του περσινού τελικού θα παραταχθεί στο «Τζιουζέπε Μεάτσα». Η Ίντερ με δύο τέρματα του Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος θα λείψει λόγω τραυματισμού, οι «νερατζούρι» ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για το 2010.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν αλλάξει ελάχιστα από πέρυσι, όμως η πιο σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι στον πάγκο της Ίντερ θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο για φέτος ο Λεονάρντο, αντί του Ζοσέ Μουρίνιο που βρισκόταν πέρυσι στο τιμόνι των Μιλανέζων.

Η Μπάγερν έκανε εκπληκτική πρώτη φάση και με 15 βαθμούς τερμάτισε στην κορυφή του 5ου ομίλου. Μοναδική ήττα της ομάδας του Φαν Χάαλ ήταν από τη Ρόμα στην Ιταλία με 3-2, όπου μάλιστα προηγήθηκε με 2-0.

Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στη φάση των ομίλων με 16, ενώ τις επιθετικές επιδόσεις της Μπάγερν με 16 τέρματα ξεπέρασαν μόνο οι Άρσεναλ και Τότεναμ.

Η Ίντερ από την άλλη τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου, πίσω από την Τότεναμ με 10 βαθμούς, ενώ έχει 10 νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια του Chamrios League.

                                      Πολλά τα προβλήματα για Λεονάρντο

Η Ίντερ θα στερηθεί ακόμη τις υπηρεσίες του Λούσιο και του νεοαποκτηθέντος Πατσίνι, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο Champions League. Ο Σνέιντερ δεν αγωνίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Κατάνια και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ ο Σάμιουελ θα είναι εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ίβιτσα Όλιτς δε βρίσκεται στα πλάνα του Φαν Χάαλ, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και θα επιστρέψει προς το τέλος της σεζόν, ενώ θα απουσιάσει και ο Ντιέγκο Κοντέντο, που έχει μείνει στα «πιτς» αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού.

Από εκεί και πέρα στην ενδεκάδα της Μπάγερν επέστρεψε ο Τόνι Κρόος στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μάιντζ, όμως δύσκολα θα ξεκινήσει στο Μιλάνο, ενώ Ρόμπεν και Ριμπερί είναι ετοιμοπόλεμοι.

«Η Ίντερ είναι πάντα η Ίντερ και η Μπάγερν είναι πάντα η Μπάγερν, αλλά θέλουμε να τους κερδίσουμε», τόνισε ο Λεονάρντο, ο οποίος οδήγησε πέρυσι τη Μίλαν μέχρι τους «16» της διοργάνωσης, ενώ ο αρχηγός των Βαυαρών Φίλιπ Λαμ, σχολίασε, «είμαστε η Μπάγερν. Ξέρουμε πως να διαχειριζόμαστε δύσκολα παιχνίδια και είμαστε έτοιμοι».

                                       Επιστροφή μετά από 18 χρόνια!

Μαρσέιγ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν αναμετρηθεί μόλις μία φορά κατά το παρελθόν, όταν τη σεζόν 1999-2000 βρέθηκαν στον 4ο όμιλο, με τους Άγγλους να παίρνουν την πρώτη θέση και τους Γάλλους τη δεύτερη.

Champions-League2_23-02-2011Στα μεταξύ τους παιχνίδια η ομάδα του Φέργκιοσον επικράτησε στο «Όλντ Τράφορντ» με 2-1 (79' Κόουλ, 83' Σκόουλς - 41' Μπακαγιόκο), ενώ οι Μασσαλοί επικράτησαν στο παιχνίδι του «Βελοντρόμ» με 1-0 χάρη στο τέρμα του Γκαλάς στο 69'.

Η Μαρσέιγ βρίσκεται για πρώτη φορά σε νοκ άουτ φάση του Champions League μετά από 18 ολόκληρα χρόνια και τη σεζόν που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης το 1993, ενώ οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις μία φορά κατά το παρελθόν, όταν τη σεζόν 1999-2000 βρέθηκαν στον 4ο όμιλο, με τους Άγγλους να παίρνουν την πρώτη θέση και τους Γάλλους τη δεύτερη.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια η ομάδα του Φέργκιοσον επικράτησε στο «Όλντ Τράφορντ» με 2-1 (79' Κόουλ, 83' Σκόουλς - 41' Μπακαγιόκο), ενώ οι Μασσαλοί επικράτησαν στο παιχνίδι του «Βελοντρόμ» με 1-0 χάρη στο τέρμα του Γκαλάς στο 69'.

                                                Λειψή η Γιουνάιτεντ...

Χωρίς τον Ζινιάκ θα παραταχθούν οι «Φωκαείς», καθώς μόνο με θαύμα ο Γάλλος επιθετικός θα προλάβει την αναμέτρηση, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν και οι Ρεμί και Μπραντάο, όμως αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά.

Ο Βαλμπουένα είναι έτοιμος για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, όμως δύσκολα θα βρεθεί στη βασική ενδεκάδα, ενώ μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν οι Μπιά και Φανί. Από την άλλη πλευρά οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ρίο Φέρντιναντ και Ράιαν Γκιγκς, ενώ εκτός είναι ακόμη οι Έβανς, Όουεν και Άντερσον.

Η Μαρσέιγ προκρίθηκε ως δεύτερη, πίσω από την Τσέλσι, από τον 6ο όμιλο με 12 βαθμούς, νικώντας στον «τελικό» της Μόσχας την Σπαρτάκ με το εντυπωσιακό 3-0, ενώ το 7-0 επί της Μάριμπορ στη Σλοβενία αποτελεί ρεκόρ για εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση.

Η Γιουνάιτεντ πήρε με άνεση την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο, μπροστά από τη Βαλένθια, και μάλιστα χωρίς να γνωρίσει καμία ήττα, ενώ στα τελευταία 10 εκτός έδρας παιχνίδι που έχει δώσει για το Champions League έχει κερδίσει τα 9 από αυτά.

«Η Γιουνάιτεντ έχει τη νίκη στο DNA της. Έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο Νάνι, ο Ρούνεϊ και ο Μπερμπάτοφ, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή», σχολίασε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ενώ ο Πατρίς Εβρά στάθηκε στο γεγονός ότι η Μαρσέιγ δεν έχει τίποτα να χάσει. «Είναι επικίνδυνο το παιχνίδι για εμάς, καθώς είμαστε το φαβορί και η Μαρσέιγ δεν έχει τίποτα να χάσει κατά κάποιον τρόπο», ανέφερε ο Γάλλος αμυντικός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:gazzetta


Τελευταίες Ειδήσεις