Logo

Από το Ρέθυμνο στα Χανιά ή Ηράκλειο για ένα ζευγάρι γυαλιά !



 
 

glasses_23_2-2011Ένα μικρό ταξίδι μέχρι τα Χανιά ή το Ηράκλειο πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο που χρειάζονται γυαλιά οράσεως!

Αυτό, γιατί οφθαλμίατρος στο ΙΚΑ δεν υπάρχει πλέον και οι συνταγές που γράφουν οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατροί, που σύμφωνα με το υπουργείο υγείας μπορούν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, δεν γίνονται δεκτές από τους ελεγκτές του ΙΚΑ επομένως οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να εισπράξουν από το ταμείο τους τα χρήματα που αναλογούν σε ένα ζευγάρι γυαλιά.

Η περίφημη λύση στα προβλήματα των ασφαλισμένων με τις ελλείψεις γιατρών και την τεράστια αναμονή που με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο υγείας και έθεσε σε εφαρμογή μέσα σε τρεις μέρες έχει, όπως ήταν αναμενόμενο, κενά.

Οι ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν πληρώνονται από τον ασφαλισμένο αλλά θα πάρει εντός 45 ημερών ο γιατρός τα χρήματά του από το ΙΚΑ με τις αποδείξεις που καταθέτει ο ίδιος. Τις ιατρικές πράξεις όμως, τις πληρώνει ο ασφαλισμένος και στη συνέχεια απευθύνεται στο ΙΚΑ για να πάρει τα χρήματα που αναλογούν.

Όσο για τα γυαλιά παίρνει άδεια από τη δουλειά του, χάνει το μεροκάματο για να πάει σε γειτονικό νομό να βρει γιατρό του ΙΚΑ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: godnet


Τελευταίες Ειδήσεις