Logo

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα



 
 

kairos_24-02-2011Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 Μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά.

Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στα δυτικά και έτσι το πρωί της Παρασκευής ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί.

2. Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

3. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά

Σήμερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιόνιου (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά και νότια) και τις νότιες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες πρόσκαιρα την Κρήτη (κυρίως νότια), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή ύφεση θα στα δυτικά.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και εκεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki


Τελευταίες Ειδήσεις