Logo

Ποινική δίωξη στον πρύτανη της Νομικής !



 
 

pelegrinis-24-02-2011Για παράβαση καθήκοντος διώκεται - για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής από παράνομους μετανάστες - ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε για αυτό το θέμα.

Ο πρύτανης κατηγορείται ότι δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο των μεταναστών στη Νομική Σχολή αλλά και δεν αντέδρασε αμέσως ώστε να εκτονωθεί γρηγορότερα η κατάσταση.

Ο κ. Μουζακίτης υπέβαλε, σήμερα Πέμπτη, το πόρισμά του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελάκο.

Με το πόρισμά του ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητάει επίσης την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 300 μεταναστών για παραβίαση οικιακής ειρήνης (κατάληψη του κτηρίου της Σόλωνος) και για διακεκριμένες φθορές (ζημιές που προκλήθηκαν στη Σχολή), με ηθικούς αυτουργούς στα παραπάνω αδικήματα τα οκτώ μέλη της "Επιτροπής Αλληλεγγύης".

Τέλος, στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ, του πλοιάρχου και του πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις