Logo

Του έβαλαν δεύτερη καρδιά !



 
 

twhrts_24-2-2011Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε για μεταμόσχευση καρδιάς, υποθέτουμε ότι πρώτα κάτι θα πρέπει να αφαιρεθεί. Προφανώς όμως, δεν συμβαίνει πάντα έτσι.

Ο Τάισον Σμιθ, ένας άντρας 36 ετών από το Σαν Ντιέγκο που είχε διευρυμένη καρδιά, υπεβλήθη σε "έκτοπη" μεταμόσχευση καρδιάς.

Του προσέθεσαν δηλαδή,  μία δεύτερη καρδιά στην ήδη αδύναμη δική του. Στην ουσία, πρόκειται για μια διαδικασία που επιτρέπει στις δύο καρδιές να μοιραστούν το έργο.

Η καρδιά του Τάισον ήταν τόσο αδύναμη που οι γιατροί διαπίστωσαν ότι του είχε μείνει μόνο ένας μήνας ζωής, ενώ ο ίδιος πολλές φορές κοιμόταν μέχρι και 20 ώρες την ημέρα.

Ο γιατρός του Σμιθ, ο οποίος κάνει μεταμοσχεύσεις καρδιάς εδώ και 30 χρόνια, έχει χρειαστεί να εκτελέσει αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία πέντε φορές μόνο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η διαδικασία αυτή αυξάνει το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς στα 10 έτη, ενώ γλυτώνει και το ασθενή από τα υπερβολικά έξοδα, καθώς ενώ μια κανονική μεταμόσχευση στις ΗΠΑ κοστίζει περίπου 500.000 δολάρια, η έκτοπη μεταμόσχευση  κοστίζει μόνο 100.000 δολάρια!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2011 από directNEWS.gr

 



Τελευταίες Ειδήσεις