Logo

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens



 
 

ejetastiki_18-10-2010Οκτώ μέλη της αρμόδιας για το σκάνδαλο Siemens Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής θα μεταβούν μέσα στις προσεχείς ημέρες... 

στο Μόναχο προκειμένου να λάβουν κατάθεση από τον πρώην ισχυρό άνδρα της ελληνικής θυγατρικής του γερμανικού κολοσσού Μιχάλη Χριστοφοράκο, καθώς και από άλλα στελέχη της εταιρείας.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης με τη σύμβαση δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τίθενται δύο προϋποθέσεις για την εξέταση των μαρτύρων.

Συγκεκριμένα να διενεργείται πρώτον από Γερμανούς δικαστικούς παρουσία της ελληνικής επιτροπής και δεύτερον με γραπτές ερωτήσεις οι οποίες θα έχουν προκαταβολικά υποβληθεί στον κ. Χριστοφοράκο και στους άλλους εξεταζόμενους.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Βαλυράκης, η Eλληνική επιτροπή θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Σημειώνεται, ότι οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens έχουν λάβει παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Στο Μόναχο αναμένεται να μεταβούν 8 μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την "Δεν με προβληματίζει αυτό. Το ίδιο σύστημα ακολουθήθηκε και όταν πήγαν στη Γερμανία δικαστικοί. Αν κανείς δεν θέλει να απαντήσει, είτε γραπτώς είτε προφορικώς...".

Αναρτήθηκε 18-10-2010 από directNEWS

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18/10/10 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις