Logo

Ξανά στο εδώλιο ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος



 
 
agelopoulos3_27-2-2011

Τον χαρακτήρισαν «Έλληνα Εσκομπάρ» για να καταδείξουν την ηγετική του θέση στον κόσμο των μεγαλεμπόρων κόκας.

Ο ίδιος υπεραμύνεται της αθωότητάς του, ωστόσο έχει ήδη στην «πλάτη» του μια βαριά ποινή.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, ο οποίος δικάστηκε για δεύτερη φορά και αναμένει τη νέα δικαστική κρίση, για τη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, καθώς η αξία των 5,4 τόνων κοκαΐνης,  που κατηγορείται ότι μετέφερε, ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ! 

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, που είχε εκδικάσει τη δικογραφία για το συγκεκριμένο φορτίο, είχε κηρύξει ένοχο τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, επιβάλλονας  σε αυτόν και σε δύο εκ των συγκατηγορουμένων του την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι η υπόθεση δικάστηκε  σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Πειραιά, το οποίο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του στις 4 Μαρτίου.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, επιχειρηματίας από την Πιερία συνελήφθη τον Αύγουστο του 2004 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου φέρεται να είχε φτάσει, μέσω Βελγίου, κάνοντας χρήση ενός πλαστού διαβατηρίου.

Είχε προηγηθεί, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, «ρεσάλτο» των ισπανικών αρχών στο πλοίο «Africa 1» όπου βρέθηκαν 5,4 τόνοι κοκαΐνης, συσκευασμένοι σε χαρτοκιβώτια με ετικέτα μεταλλικών νερών.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη, καθώς πριν μερικούς μήνες είχε αγοράσει το «Africa 1 » καταβάλλοντας 650.000 ευρώ σε μετρητά, χωρίς ο ίδιος να εμφανίζεται πουθενά ως νέος ιδιοκτήτης του πλοίου.

Επιπλέον, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), φέρεται ότι «ξέπλενε»  χρήμα που προερχόταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εικότερα, η έρευνα, που διενήργησαν οι «Ράμπο» του Σώματος Διωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έδειξε ότι  ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος :

* αγόραζε τυχερά δελτία του Πάμε Στοίχημα, καταβάλλοντας περισσότερα χρήματα από αυτά που κέρδιζαν και στη συνέχεια τα κατέθετε στον ΟΠΑΠ, εισπράττοντας τα κέρδη και παίρνοντας και τη σχετική νόμιμη βεβαίωση. Μάλιστα, στις φορολογικές του δηλώσεις ανέφερε ότι είχε κερδίσει 8 εκατομμύρια ευρώ από δελτία του Στοιχήμτος

*είχε επενδύσει 3.615.000 ευρώ σε τέσσερις ελληνικές τράπεζες καθώς και 200.000 ευρώ στο Χρηματιστήριο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις