Logo

Συμπλοκές για ναρκωτικά στις φυλακές Αλικαρνασσού



 
 

alikarnasos_27-2-2011Άγριες συμπλοκές για το μοίρασμα της πίτας των ναρκωτικών όπως εκτιμούν κύκλοι της φυλακής σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και συνεχίστηκαν μέχρι προχθές το βράδυ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού.

Πρωταγωνιστές των αιματηρών επεισοδίων ήταν βαρυποινίτες Άραβες και Ρωσοπόντιοι οι οποίοι αν και οδηγήθηκαν στο πειθαρχείο συνέχισαν κι εκεί τα επεισόδια καίγοντας στρώματα, σεντόνια και κουβέρτες.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα το βράδυ όταν μία ομάδα 12 περίπου Αράβων συναντήθηκε με τρεις έγκλειστους Ρωσοπόντιους και άρχισαν τις φασαρίες, ενώ κάποιοι εξ αυτών τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να τους περάσουν ράμματα στο πρόσωπο.

Με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα και του διευθυντή της φυλακής διατάχθηκε να οδηγηθούν για δέκα ημέρες στο πειθαρχείο αλλά σε ξεχωριστούς χώρους όπου κι εκεί όμως τα επεισόδια δεν έλαβαν τέλος.

Οι ίδιοι σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκαν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν κάποιος από τη μία ομάδα των αλλοδαπών εξύβρισε την πατρίδα και την οικογένεια μέλους του αντίπαλου στρατοπέδου.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές μάλωναν για το ποιος θα κυριαρχήσει στο σκληρό παιχνίδι του μοιράσματος των ναρκωτικών μέσα στη φυλακή, κάτι όμως που οι άμεσα εμπλεκόμενοι δεν παραδέχονται.

«Ο λόγος που ξεκίνησαν οι φασαρίες δεν έχει εξακριβωθεί, ανεπίσημα όμως γνωρίζουμε ότι όλα έγιναν για τις πωλήσεις των ναρκωτικών μέσα στη φυλακή. Από την έρευνα που διατάχθηκε δε βρέθηκαν ξύλα, μαχαίρια ή άλλου είδους αντικείμενα» τόνισε υπάλληλος του σωφρονιστικού καταστήματος.

Οι συνολικά 15 εμπλεκόμενοι κρατούμενοι βρίσκονταν πριν τις συμπλοκές σε διαφορετικά κελιά και στους τρεις ορόφους του σωφρονιστικού καταστήματος. Οι Άραβες ήταν στα ίδια κελιά και οι Ρωσοπόντιοι στο δικό τους. Η πρώτη φασαρία ξεκίνησε σε κοινόχρηστο χώρο όταν συναντήθηκαν το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος από την πρώτη στιγμή βλέποντας τη γενίκευση των επεισοδίων απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την απομάκρυνσή τους από την Αλικαρνασσό και μάλιστα να μην περιμένουν να παρέλθει η ποινή των δέκα ημερών που τους επιβλήθηκε, αλλά να επισπευστεί η διαδικασία. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι τιμωρημένοι κρατούμενοι απειλούν πως όταν επιστρέψουν στο εσωτερικό της φυλακής θα καταστρέψουν τα πάντα.

Η διεύθυνση της φυλακής φέρεται να έχει πάρει τη διαβεβαίωση των υπευθύνων για τη μεταγωγή των συγκεκριμένων κρατουμένων , κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2011 από directNEWS.gr  πηγή: Πατρίς


Τελευταίες Ειδήσεις