Logo

Δείτε την εκτόξευση του ''Ντισκάβερι'' μέσα από αεροπλάνο



 
 

lnch_27-2-2011Την περασμένη Δευτέρα, ένας επιβάτης αεροπορικής εταιρείας είχε την τύχη να τραβήξει μέσα από το αεροπλάνο με το κινητό του τηλέφωνο, ένα εντυπωσιακό βίντεο από την τελευταία εκτόξευση του διαστημικού αεροσκάφους “Ντισκάβερι”.

Ο 25χρονος Νιλ, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα στο Ορλάντο και επέστρεφε αεροπορικώς στην πατρίδα του τη Βιρτζίνια, για τον γάμο του μεγάλου του αδελφού.

(Δείτε το βίντεο)

 

 

Κατά μια ευτυχή σύμπτωση, η πτήση του καθυστέρησε δύο ώρες – γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού αν η πτήση του είχε φύγει την κανονοική ώρα, θα είχε χάσει την εξαιρετικά σπάνια δυνατότητα να τραβήξει αυτά τα μοναδικά πλάνα.

Στο βίντεο που τράβηξε από το κινητό του τηλέφωνο, ακούγεται ο εκφωνητής της καμπίνας να λέει: «Παιδιά, το διαστημικό αεροσκάφος περνάει τώρα από τη δεξιά πλευρά του αεροπλάνου. Όσοι από εσάς κάθεστε στη δεξιά πλευρά, μπορείτε να το δείτε. Εσείς που κάθεστε στην αριστερή πλευρά του αεροπλάνου, μπορείτε να δείτε κατά πάσα πιθανότητα τους επιβάτες στη δεξιά πλευρά να κοιτάνε το διαστημικό αεροσκάφος».

Το Ντισκάβερι κατευθύνεται προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σε ένα ταξίδι που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της εποχής του θρυλικού διαστημικού αεροσκάφους της NASA.

Οι έξι αστροναύτες του σκάφους, όλοι έμπειροι ταξιδιώτες του διαστήματος, ήταν ενθουσιασμένοι που κατάφεραν επιτέλους να ξεκινήσουν το ταξίδι τους μετά από καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών, εξαιτίας της ανάγκης για επισκευή της δεξαμενής καυσίμων του Ντισκάβερι.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Έτοιμο το Ντισκάβερι για την τελευταία του πτήση



Τελευταίες Ειδήσεις