Logo

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-1



 
 

panionios_olympiakos_27-2-2011Ένα τυχερό γκολ του Σβέρκος, έκοψε το σερί νικών του Ολυμπιακού στο 11, αφού ισοφάρισε το τέρμα του Μιραλάς και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς στη Νέα Σμύρνη. Έτσι, το +10 από τον ΠΑΟ παρέμεινε.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Άρης, ο Παναθηναϊκός και άλλες 9 ομάδες, το πέτυχε ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. Οι "κυανέρυθροι" ισοφάρισαν κόντρα στην ροή του αγώνα και πήραν ένα βαθμό.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης

Βοηθοί: Γ. Πάνου, Δ. Ευθυμιάδης

Κίτρινες: 75' Κοντοές / 11' Μανιάτης

Κόκκινες: 73' Ριέρα

Γκολ: 68' Σβέρκος / 43' Μιραλάς

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Κβιρκβέλια, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (46' Σβέρκος), Σάμαρης (82' Αναστασόπουλος), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο (34' Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Μανιάτης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (82' Ρόμενταλ), Ριέρα, Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ (67' Ουρτάδο).

Λεμονής VS Βαλβέρδε

Με αρκετές απουσίες και σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Τάκης Λεμονής. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάχο, σέντερ μπακ ήταν ο Λάτκα με τον Σιόβα, αριστερά ο Κοντοές και δεξιά ο Γιόνσον. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κουμορτζί και Τσότσαλιτς, αριστερό χαφ ήταν ο Κβιρκβέλια, δεξιά ο Σάμαρης, στην κορυφή της επίθεσης ο Μπάλαμπαν και λίγο πιο πίσω ήταν ο Γουνδουλάκης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκανε αλλαγές και φυσικά δεν άλλαξε το αγαπημένο του και επιτυχημένο σύστημα 4-2-3-1. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Πάρντο, στο κέντρο της άμυνας ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε δίπλα του τον Μοδέστο στη θέση του τραυματία Μέλμπεργκ, αριστερό μπακ ήταν ο Ραούλ Μπράβο, ενώ δεξιά ήταν ο Μανιάτης. Στα χαφ ο Ιμπαγάσα είχε δίπλα του τον Ντουντού, αριστερά έπαιξε ο Ριέρα, δεξιά ο Μιραλάς, μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τζιμπούρ και πίσω του ήταν ο Φουστέρ.

Τόσο ο Πανιώνιος, όσο και ο Ολυμπιακός ήθελαν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους και έτσι το παιχνίδι δεν άργησε να αποκτήσει ο ρυθμό. Οι μεν γηπεδούχοι κυνηγούσαν τη νίκη για να εξασφαλίσουν την σωτηρία, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν τη 12η συνεχόμενη νίκη τους για το +12. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ επιθετικά και το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με αρκετές φάσεις.

Την αρχή στις ευκαιρίες έκαναν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον κεφάτο και ορεξάτο Άλμπερτ Ριέρα στο 2ο λεπτό να μπαίνει από τα αριστερά εντός περιοχής, όμως η σέντρα του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η "κυανέρυθρη" απάντηση ήρθε στο 11' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν, που όμως κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ο Ολυμπιακός το αφεντικό...

Οι Πειραιώτες πάντως είχαν πάρει από τα πρώτα λεπτά την κυριαρχία της αναμέτρησης και αναπτύσσονταν πολύ ωραία προς την αντίπαλη εστία κυρίως με κάθετες, αφού έβρισκαν αρκετούς ελεύθερους χώρους. Στο 14' μάλιστα, ο Μιραλάς άλλαξε γρήγορα την μπάλα με τον Φουστέρ, όμως το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Μάχο.

Στην αντίπερα όχθη, οι Νεοσμυρνιώτες απειλούσαν κυρίως με σουτ, αλλά και με αντεπιθέσεις, όπου έψαχναν να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα του Ολυμπιακού. Τρανό παράδειγμα το σουτ του Γουνδουλάκη στο 20' που κατέληξε άουτ, αλλά και κάποιες αντεπιθέσεις, οι οποίες κόπηκαν από τον αλάνθαστο Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον θετικό Ραούλ Μπράβο.

Ο Ισπανός αμυντικός βέβαια, δεν έμεινε πολύ στην αναμέτρηση, αφού στο 35ο λεπτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε με τον Χοσέ Χολέμπας, λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο. Αυτή ήταν η πρώτη αναγκαστική αλλαγή στην αναμέτρηση.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά και οι δύο ομάδες ήταν πλέον πιο προσεκτικές στα μετόπισθεν και λιγότερο παρορμητικές και επιθετικές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην βλέπουμε φάσεις μπροστά από τις δύο αντίπαλες εστίες και τον Ολυμπιακό να έχει σταθερά το πάνω χέρι της αναμέτρησης.

.... ο Μιραλάς ξανασκόραρε (1-0)

Για την ακρίβεια, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παμπορίδη για το πρώτο μέρος είδαμε μονάχα μια καλή φάση κι αυτή έγινε γκολ για τον Ολυμπιακό, που ήταν καλύτερος σ' όλο το 45λεπτο. Συγκεκριμένα, ο Ριέρα βρήκε χώρους από τα αριστερά, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή κάθετη για τον Μιραλάς και ο Βέλγος με άψογο πλασέ, νίκησε τον Μάχο και άνοιξε το σκορ στο 43'. Έτσι, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα και άλλη ψυχολογία.

 

Στην επανάληψη τα δεδομένα δεν άλλαξαν, αφού ο Σβέρκος μπορεί να πέρασε στην θέση του κακού Κουμορτζί αλλά η εικόνα των "κυανέρυθρων" δεν βελτιώθηκε τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Αντίθετα, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, μπορεί να δημιουργούσαν πολλές ευκαιρίες, όμως είχαν σωστή ανάπτυξη και πάντα το πρόβλημα υπήρχε στην τελευταία πάσα.

Πάντως η καλύτερη φάση του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε από στημένη φάση, όταν ο Τζιμπούρ κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Ριέρα το εκτέλεσε δυνατά και συρτά, όμως ο Μάχο έστω και δύσκολα με δεύτερη προσπάθεια, κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα.

Η τύχη φόρεσε "κυανέρυθρα" (1-1)

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι Νεοσμυρνιώτες δύσκολα θα απειλούσαν τους φιλοξενούμενους, ήρθε στο 68' ένα τυχερό γκολ από το πουθενά να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Μοδέστο προσπάθησε να διώξει μακριά, όμως η μπάλα χτύπησε στον Σβέρκος και κατέληξε στα δίχτυα του Πάρντο, που ήταν εκτός εστίας. Ο επιθετικός του Πανιωνίου βέβαια, ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όπως φάνηκε από το τηλεοπτικό ριπλέι.

Και τα αρνητικά δεν τελείωσαν εκεί για τον Ολυμπιακού, αφού στο 73' ο Άλμπερτ Ριέρα χτύπησε εκτός φάσης τον Κοντοέ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Παμπορίδη. Από πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Ισπανός άσος έγινε μοιραίος και άλλαξε τα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που ετοίμαζε τον Πάντελιτς αλλά τον κράτησε στον πάγκο.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την αποβολή του Ριέρα, είχε προηγηθεί μια σούπερ ευκαιρία και αρκετές φωνές στον επόπτη για τους Πειραιώτες. Έπειτα από κόρνερ, ο Ντουντού έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κοντοές είχε διώξει πάνω στην γραμμή. Οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή, με μπροστά τον Ριέρα και γι΄αυτό ήρθε και η κόκκινη κάρτα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις